CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, August 17, 2009

Alya Maisarah (Yaya) dilahirkan pada 8 Jun2009 jam 09.09 am di Hospital Putrajaya at 37 weeks through Caeserian section due to breach position. Yaya memang dh breach since 28weeks and dh takmau pusing lagi lps tu maybe bacause of Oligohydramnios (air ketuban sikit). Made an appoinment dgn pakar obstetrik Hosp. Putrajaya at 36 weeks, tp doc pon tak berani nk pusing sbb air ketuban sikit and terus booking tarikh masuk hospital.Doc kata tak boleh tunggu lama takut air ketuban makin sikit. Berat Yaya sewaktu dilahirkan 3.1 kg

Duduk kat hospital tu 3 hari...hari ahad masuk ward,Isnin operation hari Rabu balik. Bayar RM 24.00 sahaja sbb pakai Guarantee Letter(GL). duduk ward yang sebilik 2 katil...selesa jugak sbb hospital baru...nurse and doc pon nice + peramah. cuma takde la dpt layanan first class mcm kat swasta tu.Baby kita jaga sendiri kat bilik,Tp malam boleh org teman(perempuan sahaja). Ye lah, kite dh la caeser..tak boleh bangun.Mesti kene ada bantuan jugak nk tukar lampin baby, nk susukan baby , nak bangun pegi toilet, nak makan, nak amik barang...bla bla bla...

so, walaupon saya dh ada anak tapi saya tak pernah lagi merasa sakit bersalin :(
maybe next baby boleh merasa which is around 2-3 years ahead...hahaha


1 comment:

fIzahjepp said...

tkpe raudhah..nanti meraselah sakit besalin normal huhu...aku smp nk gigit besi katil tu...tk tahan sakitnye