CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Friday, September 25, 2009

yaya raya

tahun ni yaya raya kat kelantan. Yaya jumpa ramai sedara mara belah abah Yaya. Yaya jugak ada jumpa tok ngah belah ummi yang duk kat Besut. Kutipan duit raya pon agak menberansangkan..hehe...Ummi dh simpan dalam akaun tabung haji Yaya.

Sian Yaya tak dapat tidur lena masa hari raya sebab asal ada orang datang je, mesti nak tengok Yaya. Bila dah tengok Yaya, geram pulak tgk pipi Yaya yang kembung tu.Dah yaya kene angkat, di cium pipi. tu yang tak leh tido lena tu...Pastu Yaya kene selsema masa last two days kat sana. tapi tak demam...lagi la Yaya tak dapat tido lena sbb idung sumbat...Yaya asik meragam je...btw, here are some pics of Yaya's first raya.










yaya resting in her favourite place selepas digomol oleh orang ramai
(baju ni masa ummi beli time bulan pose,paras lutut...tgk sekarang ape dh jadi?)




yaya on the way balik kl






Wednesday, September 16, 2009

avent manual breastpump

bought a new/my own breast pump today.YEAH! Saya boleh mengepam tanpa rasa ragu2 lagi..memang hajat nak beli pump sendiri pon, sebab skrg guna pump avent kak long punye.segan la pulak nak pakai lelama. Duk mayou samada nak beli avent ke medela.Bekenan dengan medela harmony tu..tp tak penah guna so tak tau sesuwei or best ke tak.Harga lebih kurang je..Tibe2 semalam hubby bagi tau die dapat voucher parkson RM300. ape lagi...terus la dapat idea nak beli pump..and here it is...so boleh la Ummi bekalkan Yaya susu fresh setiap hari...(macam selama ni tak je.)


to mommies who wants to get more info on BreastFeeding(BF), please visit www.susuibu.com.

Saturday, September 12, 2009

last friday ummi ngn abah amik cuti.bawak yaya balik kampung umah tokwan kat taiping.yaya tido je atas carseat sepanjang perjalanan pulang ke kampung.


yaya onthe way nak balik umah tokwan

Tuesday, September 8, 2009

3months

hari ni genap 3 bulan yaya dilahirkan ke dunia.
yaya sekarang dh pandai bersembang. Die cakap bahasa die, kite cakap bahasa kite. Pastu Dah pandai ketawa.ha, lagi satu...yaya minat sangat tengok tv..macam paham je...
tak berkelip mata tengok tv...siap buat bunyi2 lagi macam nak comment cerita kat tv tu..


semalam bawak yaya pegi cucuk+ check up.
teka berapa berat yaya


























6.9 kg.
panjang die pulak 68 cm.betul ke 68 cm.macam naik mendadak je.(memang naik mendadak pon.dh terkeluar dari graf perkembangan baby )musykil jugak ni..
luckily Yaya-chan tak demam kali ni...last monthnye cucuk die demam 2 hari.

Tuesday, September 1, 2009

yaya, yaya, yaya

yaya,








yaya nak tau tak






ummi ngn abah ada satu problem besar.....






ummi ngn abah tak boleh la pegi kat bahagian barangan baby....




mesti tersambar at least sehelai baju untuk yaya...tu tak campur barang yaya lain yang nak dibeli






untuk raya ni je dh abis RM 300++ untuk yaya tau







sebab ummi ngn abah tengok sumer baju comel2...and kalau yaya pakai mesti lagi comel...
tu yang terpaksa beli tu...







rak baju yaya pon dah padat dh tu







lepas ni ummi nak puasa dari membeli baju yaya selama 3 bulan....







doakan ummi berjaya