CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, November 23, 2009

another good info

Semalam tengok Formula anggun kat astro prima (kalo tak silap), ada doc tu ckp mengenai penyusuan susu badan.Point2 yang dicakap oleh doctor tu yang saya ingat je lah:

1) Sebanyak 500 kilo kalori akan digunakan/dibakar setiap kali si ibu menyusukan anaknya. Lemak-lemak yang terkumpul semasa mengandung pon akan hilang melalui proses menyusukan anak. jadi boleh lah kekal langsing tanpa perlu bersusah payah pegi program pelangsingan. Suke tak?

2) Ibu2 yang menyusukan perlu amalkan pemakanan yang seimbang dan berkhasiat untuk menghasilkan susu yang berkhasiat. Kene makan banyak jenis makanan lah macam ni...

3) Ibu2 perlu bersenam selalu semasa mengandung dan selepas bersalin. Buat kerja rumah pon dh kira bersenam kan? hikhikhik


aik 3 je...rasa mcm banyak je yang doc tu cakap semalam...hmm nanti kalau ingat saya tambah lagi

Pastu jumpa pulak doa ni kat blog pn. nnorita78. boleh la cuba amalkan ye kawan2 =)

"Cuba amalkan membaca YA MATIN( bermaksud MAHA SEMPURNA KEKUATANNYA) sebanyak 70x setiap hari (amalkan sekurang2 sekali dan paling bagus waktu malam atau subuh) dan menghembus ke dalam air untuk diminum insyaALLAH susu akan menjadi banyak."

No comments: