CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Thursday, February 25, 2010

HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
when my period is late and +ve pregnancy test

HOW DO YOU FEEL?
Alhamdulillah ( had a miscarriage b4 that )

WHO DID YOU TELL FIRST?
of course the person yg paksa sy buat pregnancy test tu, en hubby.

WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
the first one? nope.

WHAT IS YOUR FIRST CHILD NAME?
Alya Maisarah

WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?
gegurl. and she's cute

WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
hmmm,tak jumpa lagi la.any suggestion?

DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?
never.tak kisah mana2 pon sbb anak sulung.

tp best jugak yg sulung gurl,boleh tolong masak kat dapor nnt, tolong jaga adik, kemas rumah



WHEN WAS YOUR CHILD BORN ?
8 june 2009

DUE DATE WERE SUPPOSED TO BE ON WHAT DATE?
30th june 2009

HOW DO YOU FEEL WHEN YOU FIRST SAW YOUR BABY?
mcm tak percaya , sy dh jadi mak orang

HOW OLD WERE YOU AT THAT TIME?
25 YO

DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX BEFORE YOU GIVE BIRTH?
yup.tak sabar2

DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
tak pernah. evening sickness ada la.

WHAT DID YOU CRAVE?
western food.waffles

WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
none

HOW MANY KG's DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
10 KG je! and lose it all after giving birth

DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
air ketuban kurang (oligohidromnios)and breech baby

WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital putrajaya.dekat dgn rumah

WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
my lovely husband

WHO IS YOUR GYNEA?
masA CHECK-up Dr. Rahaya.tp bersalin di hosp putrajaya dgn doc lain.

HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
less than 1 hour

WHAT TIME DO YOU GAVE BIRTH?
0909am

WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
doc dan pembantunya

WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
C sect(terpaksa la...)

DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
no need

DO YOU BREASTFEED YOUR BABY?
yup, up until now.she's entering 9 months next week

ARE YOU PLANNING TO HAVE ANOTHER ONE RIGHT NOW?
NO. kene tgg 2 thn lah kan.


nota tambahan:
Yaya sekarang ini sgtlah manja okeh.tak boleh tinggal langsung. asyik nk kene riba/dukung dan berteman je. br ltak atas lantai dh nangis. bangun nk bukak suis kipas ,nangis. nak pegi dapur kejap,dh nangis. kalau ada 2 orang kat rumah OK lg.kalau duduk ber-2 je ngn YAya tak ke naya.nk pegi dapur,dukung die, nak siap air mandi, dukung die lagi.kalau ringan tk pe jugak.ini berat dh sama dgn beras seguni.nk patah tgn dukung Yaya lama2.dulu Yaya tk mcm ni.suka naik walker ikut ummi/abah pegi dapur,jalan balik ke ruang tamu.sekarang dh tak mo naik walker.
YAya,YAya,sian kat ummi awak yg kecil molek + comel ini. nnt besar kene dengar cakap ummi ye.betapa susahnye nk jaga awak sorang.belum ada 2-3 orang lagi.

2 comments:

@kutopsecret said...

mcm mana nak hadapi perasaan selepas miscarriage yer...? sy miscarriage 3mggu..sometimes menginagtkan sy pada itu semua..Mental & Emosi sy sekarg sgt ber'emo'

Raudhah anje said...

hmmm,mula2 mmg depress jugak.but lets think on positive side.like kalau tak miscarriage tp baby tu lahir tak sempurna mcm mana.lagi pon peratusan utk miscarriage di awal pregnancy mmg tinggi.ada byk faktor.so,jgn salahkan diri sendiri ke ape.Allah tahu ape yng terbaik untuk hambaNya.Nnt Die ganti dgn yg lebih baik lagi.