CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, March 3, 2010

PREGGY?

sekarang ini di sekeliling saya ramai pulak ibu-ibu mengandung...kat bhgn sy je dh ada 2 orang yg dua-duanya due bln july...aiyoh..manyak susahla ini macam.kawan-kawan yang lain pon ramai jugak yg tgh pregnant,yg baru bersalin, yang tgh tunggu hari.
terasa teringin pulak nk prengnant..opppsss.no no no ( gaya datin no-no-no dlm citer na-o-mei)sian Yaya belum puas bermanja lagi dgn ummi dan abahnye.

ingat lg masa pregnant dulu, sgt la mudah. no morning sickness,tak de bengkak kaki, takde kencing manis,takde ngidam yg pelik-pelik.paling-paling pon nk makan chicken chop,waffles,berger.citarasa western jek.tp dienye western time mkn mlm je.waktu mlm je tgk nasi rasa kembang tekak.dengar cik abang tanya 'nak makan nasi?' ,dah rasa nak muntah.waktu siang melantak nasi takde pulak loya2.
lagi satu,suka makan rice cracker bin-bin or wang-wang. balun sampai 2 packs yang besar tu dlm masa 2-3 hari..sat-sat kunyah rice cracker.
susu pon dh tak lalu nk minum.padahal selalu suka je minum susu.terpaksala beli anmum yg perisa coklat.
perut pon takda la besar sgt. larat lagi pegi jalan-jalan pegi shopping complex masa dh nk masuk 9 bulan..
berat pon naik 10 kg je...ye,sy sgt takut jadi gemok...huhuhu.


Tp tu masa kandungan pertama,yg next ni belum tentu akan mengalami perkara yg sama.tp nk jugak berlaku perkara yg sama.except for giving birth through c-sect.Berani sgt ke nk bersalin normal???

No comments: