CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Thursday, April 8, 2010

SUKA VS TAK SUKA

Pagi tadi masa on the way nak ke tempat kerja, dengar kat radio(bkn hot fm), topik pagi ni pasal ciri-ciri yang kite suka/tak suka dengan lelaki/perempuan yang nak dijadikan pasangan.macam omoshiroi pulak topik ni kan. setiap orang mesti ada ciri-ciri pasangan yang kite suka/tak suka kan...kalau tak susah la nak buat pilihan yang mana satu(ceh,macam byk sgt je). macam saya kan, saya suka lelaki yang antaranya:

1. badannye susah nk naik - bukannye takut lepas kawen perut suami sama naik pulak dgn perut isteri yang sedang mengandung.lagi pon sy takut dgn lelaki yang badan besar2 ni

2. kulit tidak gelap - oppsss,jangan terasa

3. yang hensem - possibility untuk dapat anak comel,cantik,hensem tinggi.

4. yang pandai

5. yang KAYA - sehingga saya tak perlu pegi kerja .

6. suara tidak terlalu besar/garau - menakutkan

7. yang tak suka keluar malam - dah kawen tu buat la cara dah kawen

8. yang lemah lembut - bkn ya auw auw yeee...yang berlembut dgn isteri dan orang lain jugak.kalau setakat lembut dgn isteri tp ngn orang lain bukan main kasar, tu saya tak suka lah.

9. yang beriman - yang ni biasa lah,sume orang pon nak. sudah tentu lah kami perempuan ini ingin dibimbing oleh sang suami ke jalan yang lurus. tak de lah sampai nak yang alim ulama(derang pon tak nak kat saya), cukup lah sekadar tau ape yang wajib, sunat, makruh, haram, yang mana dosa pahala.


10. yang romantik - tapi jgn lah sampai romantika di tampoi jiwang karat sampai geli geleman aku. Biasa-biasa sudah.

11. yang tak merokok - yang saya paling pantang sekali. korang tau kan bahan ape yang ade kat dalam rokok tu???kalau dh tau nape isap jugak.


hehe..ada banyak lagi sebenarnya...tapi tak perlulah tulis kat sini,panjang berjela la pulak kan. yang 11 di atas tu wajib ada,yang lain-lain tu kira tak de pon tak pe, tapi kalau ada tu bonus la.

Since saya pon dah kawen, guys out there mmg dh tak de chance dh nak masuk dalam My eligible bachelor list.(perasan!!)
list tu just untuk suka-suki je lah.

En suami...what's your comment???


P/S: Dolu-dolu masa zaman muda anti dengan lelaki kelantan.Tengok sekarang ape sudah jadi???

4 comments:

Anonymous said...

I rasa En Husband u fulfill sume requirement yg u tulis tu...i kenal sgt en husband u...bertuah u...huhuk

Raudhah anje said...

huhu...sekarang maybe,tp dulu sblm kawen tak jugak.

Anonymous said...

no 11 dh boleh tick ke eheh...kalo dh boleh tu yokattane :)

Raudhah anje said...

ahaks...dh lama dah benti merokok.so,checked