CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Friday, May 14, 2010

HoBi saya....

Dulu masa zaman muda2 dulu, banyak la hobi sebab banyak masa lapang. Masa untuk menjalankan kegiatan hobi pon ada. Masa dulu kalau tanya pasal hobi mestilah sy jawab baca Novel dan majalah. Saya suka baca novel inggeris tapi tak pandai2 jugak bahasa inggeris. masa sekolah rendah sampai sekolah menegah dulu baca novel inggeris yang ala2 cite seram dan misteri tu...apentahnamedie tak ingat lah pulak...die ada banyak series.

bila dah masuk zaman U baca novel sidney sheldon, Meg Cabot, Sophie kinsella...dh tak baca sgt dah cerita2 misteri ni.CHEeeeWAHH

La ni, semenjak dh jadi carrier woman + mom ni....mana sempat nak buat semua tu...novel satu hape pon tak sempat nak baca...beli majalah pon sebulan baru habis baca. Kalau beli novel pon ,ada harapan jadi habuan cik Yaya koyak2 kan.

Jadi rasanya,bila dh tak ada masa nk buat hobi yang dulu kite suka buat, tapi sekarang tak sempat nak buat, kite cari lah hobi lain yang mudah, cepat dan senang nk dibuat.Kalau boleh dibuat bersama2 dengan keluarga lagi bagus.

Tapi saya suka buat ape selain dari membaca?
Memasak sy tak minat sbb memang tak pandai memasak,pastu lepas masak kene basuh pulak periuk belanga. badan pon belengas kene minyak la, berpeluh2 panas duk kat dapur. Nak maintain bau harum selepas mandi pon tak boleh kalau dah lekat bau belacan or tumisan sambal. Walaupon kekadang suami puji masakan sy sedap( eleh,taktik nak amik hati la tu.Nak suruh saya rajin2 memasak kan) sy peduli hape. Sy tetap tak suka memasak.sekian.

Mengemas rumah. Pon saya tak suka. habuk2 ni alergik la i. dh kiter penat2 kemas adaorangtutakretibahasa ,sedap je die letak barang merata,buang sampah merata. So hobi ni pon saya tak suka... kedua-dua hobi tadi memenatkan diri sendiri je.

Jadi saya memilih aktiviti makan sebagai hobi baru saya..senang,mudah dan cepat. Seisi keluarga

No comments: