CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Friday, May 7, 2010

MiSS YaYa @ 11MOS.

Hari ni 7 mei, Esok 8 Mei maknanya esok Miss Yaya kiter cukup 11 bulan.
Lagi sebulan nak masuk umor 1 tahun.

Sekarang ni Miss Yaya sibuk duk berpaut dan meniti kat sofa,kat orang, kat ape2 je yang die boleh pegang untuk berdiri.

gigi baru 2 batang sedang tumbuh, macam lambat, tapi tak kisahla...janji ada.

dah umor 10 bulan baru nak merangkak. padahal boleh sgt nak buat sebelum2 ni, saje awak je taknak buat kan.Kaki dangan tangan tu dh kuat tapi tak nak buat pose merangkak tu.Jenuh dh ummi ngn abah duk merangkak depan die,die boleh sengih je. tup,tup Dalam diam2 die merangkak sendiri.

owh, bab makan pulak jangan disebut. SEMUA yang orang makan die nak. Tunggu je orang nak suap die. Tak suap kesian pulak tengok die duk tunggu kite suap. Tapi ummi still tapis jugak makanan yang masuk ke mulut Yaya. Kadang2 ganti dengan roti or biskut. Kitorang makan nasik lemak , die makan roti.

Bukan main suka lagi kalau dapat makan. Dari duk teriak terus diam bila dapat makanan.

Lagi satu, Pantang dengar suara budak2 mesti terus paling. Tak kira la suara kat TV ke, Suara live time jalan2 kat luar. Asal dengar je terus paling cari dari mana datang suara budak2 tu.
Iklan Holick yang ada bdk2 nyanyi tu, Iklan Scott emulsion yang nanyi tu, Iklan fernleaf, Mickey Mouse Clubhouse, My friends tigger and pooh dan kartun2 suara kiut2 mesti die suka.

Dan, dah pandai buat perangai sekarang.sikit2 merajuk, sikit2 marah .

2 comments:

Fith said...

lagi sebulan je lg nak umur 1tahun,tak lama lg bleh jln,ummi jenuh nak ligan,hehe...

Raudhah anje said...

tu la fith...blum ada kaki pon dh penat meligan die...kutip sana,kutip sini,masuk mulut