CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Thursday, July 29, 2010

13 bulan

Dh masuk 13 bulan Yaya bersama-sama kami memeriahkan keluarga

Hari-hari ada je keletah, karenah yg mencuit hati dan yang menduga kesabaran pun ada.

1) semalam belajar berdiri seimbangkan badan , beria2 suruh orang lepas tangan jgn pegang die, die nak berdiri...hihihi, bagus anak ummi ni.walaupun belum boleh jalan sendiri tp kesungguhan nak belajar berjalan tu ada.

2) dh reti cakap dah , nak, atit (sakit ), salam cium tgn, melambai bye-bye, tunjuk barang yang die nak, hulur kaki time nak pakai seluar/ stokin, cium orang/baby sambil buat bunyi mmmmuah.

3) bila dah boring duk dlm rumah,buat perangai.nak suruh orang bwk jalan2 kat luar la tu.

4) gigi dh ada 5 batang. ummi belum ajar yaya berus gigi lagi...nnt kite beli berus gigi ye

5) takut benor kalo masuk bilik doktor . masuk2 je terus nangis. doktor usik sikit, lagi die ngamuk.nak timbang berat pun tak boleh langsung, tak nak duduk diam.

6) sgt alert dgn org2 yang tak dikenali...hanya bergalak dgn org yang die kenal je. ummi nak masukkan nama yaya dlm contest baby pun tak boleh tau...nnt yaya tanak beraksi.

7) dh kenal bunyi alarm kete ummi. terus jenguk cari ummi bila dgn bunyi ummi picit kunci kete .

8) dh boleh main sorang2 sambil ummi baca novel atas sofa.

9) bkn main suka lagi kalau org bukak baju die nk pi bilik air untuk mandi or basuh berak. nnt kite beli bikini , berenang kat kolam ye.

p/s: tanpa disedari rupa-rupanya kuota baju raya ummi dan yaya untuk thn ni dh cukup. harap2 tukang jahit tu sempat la siapkan before raya. tinggal nak beli baju abahnye je.baju melayu beli yg dh siap sudah.

No comments: