CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, July 19, 2010

LG 3 MINGGU

ada lagi 3 minggu sebelum semua umat Islam mula berpuasa....bermakna sumer orang tidak terkecuali diriku ini dh sibuk2 cari baju raya...yg dh berpasangan sibuk plan nak pakai baju kaler apa? yg dh berfamili lagi sibuk nak beli baju berpasang2...kalau boleh beli pakai daun senang cerita,,,ni semuanya pakai duit...adussss....baju budak2 dh ler mahal kalah baju orang tua....

tukang-tukang jahit pon kebanyakan dah tutup tempahan utk raya...mujur la last week sempat hantar baju sepasang lagi untuk dijahit...

Ada sesetengah orang suka beli baju dh siap...memang mudah dan jimat.... kadang2 tu upah jahit baju mahal pada harga kain...isk3x
Tapi masalahnye sy yang berbadan kecil molek susah pulak. Bila dh berkenan corak dan warna,saiz pulak takde, bila ada saiz, warna dan material pulak tak berkenan...quality pon agak kureng susah betui jadi orang cerewet...en hubby pon dh memahami sikap bini die yg payah nak berkenan dekat barang2...tp bila dh bekenan, mahal pon bini die sanggup beli....
senang cerita...sy prefer beli kain then pi upah jahit....jadi untuk mengelakkan upah jahit mahal dri harga kain, sy beli la kain yg mahal2...baru puas hati, boleh pakai lama.



Ok, main point saya sebenarnye....sy tengah cari baju kurung untuk permata hati sy...
surf2 kat tenet byk ada...tp tak dpt nak pegang rasa kain die macam mana...best ke, kasar ke, lembut ke... pernah jumpa orang jual kat booth,tp harga RM 50 sepasang, yg RM 80 pon ada,humangai...takkan baju mak umor 26 tahun sama harga dgn baju anak umor 1 tahun?
hai,,pening2...kalau sy pandai menjahit,dh lama dh jahit sendiri.

2 comments:

Fith said...

anje,
betul2,baju budak mahal sama cam org dewasa.klau upah kat tailor pun lbh kurang je harga,ada ka patut?
fith dulu pun semua upah org jahit,2-3thn kebelakangan ni ja beli ready-made.tp sekali beli pun yg ratus2,kira pukal laa sbb klau upah pun dekat2 rm50 dah utk kebaya/kurung moden,tu tak masuk manik2 ka puff2 ka,pengsan,haha.tp mmg betul,susah gak nak cari yg ngam2 fit badan kita kan...

3minggu je lg kan...

Raudhah anje said...

tu la kan fith...sama mahal ngn baju kiter...tgk orang jual baju kurung budak kat FB sampai RM 80++, isk3x. kalau boleh pakai lama tak pe...nasib aritu terjumpa satu kedai ni kat ngn umah jual baju2 dh siap,ada saiz ,cantik dgn harga lebih murah dr pasaran...tgg gaji masuk nak pi serbu kedai tu....hihihi