CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, September 6, 2010

Yaya on Cloth Diaper

I've now started using CD on my baby yaya. Rasanya masih belum terlambat ( umur 1 tahun 3 bulan br nk berCD) untuk memberikan yang terbaik buat permata hati saya . Sebenarnya memang dh lama tau mengenai CD ni, tapi malas punya pasal, tu yang tak mula tu.
Lagi pon Yaya takde masalah rashes dengan Disposable Diapers.
tu yang duk buat rileks2 je tuh.
tang bab jimat duit tu tak terasa sangat sbb mula pon dh lambat ( dh banyak abih duit beli DD sebelum ni),maybe time adik die nnt baru terasa kot. Lagi pon Yaya Fully BF , so tak terasa sgt perbelanjaan bulanan untuk die .

Tapi semangat nak berCD tu jadi kuat bila memikirkan chemicals yang ada dlm DD tu...Rasa kesian kat anak bila kecil2 lagi dh didedahkan dgn bahan2 kimia berbahaya.

setakat ini koleksi CD yaya baru ada 4 keping,hehehe...sikit je..

2 Coolababy( 1 bamboo, 1 mikrofleece)
1 babyland
1 autumz minky

tengah duk usha Bamboolite n lunatots..hmm tunggu lepas raya la kalau ada rezeki lebih boleh rembat.

ditambah lagi dengan berat jisim yaya yang dh mencecah 12 kg, terpaksa la cari CD yang boleh adjust sampai size XL (boleh pakai lama sikit)

ke4-4 CD yang ada sekarang ni muat-muat aje.

1 comment:

Anonymous said...

Good brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.