CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Friday, October 8, 2010

bila radio buruk berbunyi~~~


Semenjak dua menjak ni, Cik Yaya sering memainkan radio buruknya especially bila time kat rumah...Ummi baru angkat punggung nak bangun ambik baju nak lipat, start dahhhh ON radio buruk . Ummi bangun pi dapur, die pun bangun pi dapur ikut ummi sambil mainkan radio buruk die... duduk elok-elok tengok kartun, toleh kiri toleh kanan tengok ummi takde, mula la ON radio buruk lagi sekali. isk3x letih la ummi asyik nak dukung awak je. yang hairannye, bila kat rumah pengasuh takde pulak die mainkan radio buruk tu. Baik je duduk dengan orang. Bila dengan ummi, mula la, ummi nak pi toilet pun nak ikut sambil mainkan radio buruk.

Anyway, saya dah bereksperimen dengan cloth diapers saya.
Saya letak 2 insert pada setiap pocket diaper Colababy .
1 insert pada pocket diaper Babyland.
Kedua-duanya jenis CD Pakai pada hari yang sama.
Hasilnya, CD Coolababy tahan 4-5 jam je. Babyland tahan 2 jam...
Adusss, nampaknye memang Yaya tak boleh pakai untuk tidur malam la CD china brand ni.
Sekali minum air habis sebotol. mana la tak banjir CD tu.
hmmm, kena pakai DD jugak lah nampaknya untuk tidur malam and outing.


last 2 weeks ada beli huggies ultra. ingatkan kualitinya masih seperi dahulu , nak sama macam mamy poko. Harga pun dh sama je ngn mamy poko. Sekali bila dah bukak , alamak nipisnya macam huggies dry comfort jeee...tebal lebih 1 mm je kot. patern pun dh nak sama mcm huggies merah(dry comfort) tu...dulu rasanya kemas die punya fitting macam mamy poko.uhhh kuciwa la ngn huggies ni....Lepas ni ingat nak beli pet pet je. pet pet pun dh upgrade pakai magic tape tu( tape yang tak lekat merata-rata) and die punya lapisan luar dh lembut tak macam dulu. lebih kurang macam huggies je....lebih puas hati sbb harga die murah tapi kualiti sama macam yang mahal tapi kualiti tak setanding dnegan harga.

2 comments:

Fith said...

yaya nak manja lebih2 laa tu,diorg ni mmg pandai,kat rumah pengasuh/nurseri selalu behave je,dgn mak sndr terus manja jd extra.makin besar makin byk auta diorg ni kan.
comelnya dia,serba pink!

Raudhah anje said...

tu lah pasal....tau-tau je kat rumah org kena pandai bwk diri. kalau org lain tegur die jangan buat, die ikut...kalau ummi die tegur, die buat dekkk je...10 kali panggil pun tak toleh.