CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, October 18, 2010

ai jyou tappuri purin a.k.a japanese pudding with full of love


weekend hari tu first time cube buat purin ( japanese pudding ) dengan menggunakan Steam-It Tupperware. Menjadi jugak walaupun main taram je letak bahan2. Yang penting, Yaya suka makan. Abah die confirm la tak minat benda2 cenggini.


Aktiviti weekend macam biasa, tak kemana-mana. Abah Yaya tak berapa sihat. Jadi , main masak-masak je kat rumah. tengahhari masak sardin, malam ikan tenggiri stim. dua-dua 'faveret' Yaya. Memang banyak la die makan. Selagi tak angkat pinggan dari meja makan , tak sudah la die asyik mintak suap ikan.


Nak kemas rumah memang tak dapat lah. Tak sampai 5 minit saya kemas, tukang kemas no. 2 'kemas rumah' lagi sekali. Rajin sungguh anak ummi ni ye.

2 comments:

fIzahjepp said...

bleh masak banyak2 tu..yaya suke mkn hehe..aku suke masak kalo anak n ayahnye suke mkn hehe

Raudhah anje said...

betoi2...seronok memasak kalau ada orang nak makan...