CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Friday, October 15, 2010

tenggelam @ timbul

Semalam telah mendapat satu info yang baru dan menarik. Menurut kenyataan orang tu, kalau najis kita timbul tandanya sihat dan kalau tenggelam maknanya tak sihat.

betuk ke ek?

Terjumpa info ni kat internet

"A renowned Japanese expert, specializing in human feces, said that we can diagnose our health condition by inspecting our own defecation color, smell and shape.

The healthy feces are usually 3 centimeter in diameter, golden yellow or brown in color, soft but not too soft like a mud. They have no strong smell or taste, with 2 to 3 pieces of feces for each bowel action. The absence of pressure is less or loose during defecation. You poop easily and comfortably without pressing or pushing too hard on the feces.

The feces should contain 70 to 80% of water content, and they should be floating on top of the water in your toilet ball. In term of hardness, the normal healthy feces should be soft and in a complete form. Normal stool should be cylindrical, modest in size and a feel of shiny texture. If the stool stays too long in our large intestine, it may appear in a granular form or too coarse."



Tapi ada jugak yang cakap timbul tak bagus, tenggelam yang bagus, mana satu yang betul ni??


p/s: kalau ikut islam, tak elok tengok najis, tapi kalau tengok najis tu untuk pastikan tahap kesihatan kite apa boleh jugak kan.ke tak boleh???

Even baby yg breastfeed pun untuk tahu die dapat cukup nutrient ke tak adalah melalui najis die yang sepatutnya berwarna kuning keemasan dan tidak terlalu cair or keras.

2 comments:

Puan Capa said...

kawan saya pon penah cakap benda yg sama

Anonymous said...

Wow! Terima kasih! Saya selalu ingin menulis dalam sesuatu situs saya seperti itu. Dapatkah saya mengambil bagian dari posting Anda ke blog saya?