CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, January 3, 2011

tapecha-tapeche

Ummi: tapecha
Yaya: Tapeche
UMMI: Yaya o Yaya



YAYA: Ye ummi

UMMI: Kemaskan mainan yang bersepah tu



YAYA: Abah tolong kemas kan mainan saya ye...Saya nak makan karipap ni



Yaya:Tapecha-tapeche

Tu lah favourite word die sekarang ni...asyik duk ulang2 perkatan tu ntah berapa kali sehari. Mujurlah perkataan lain pun dah reti sebut walaupun masih pelat. Makan masih memilih, nak makan lauk je, nasik taknak. Nampak aje orang sorok nasik belakang lauk. Mesti die geleng2 tak nak bukak mulut. Tapi nasik arab kat restoran saba, cyberjaya tu nak pulak die makan. Yang pastinya, kalau duduk di rumah pengasuh sangat well behave, bila nampak ummi/abah sampai je mula la merengek.


2 comments:

fIzahjepp said...

ape makne tapeche tu?hehe..wak ipan asik ckp kete jek...blajar abc tk mau...aishhhh

Raudhah anje said...

aku pun tak tau weh ape maksudnya.asal aku sebut tapecha ,mesti die sambung tapeche.Itula. susah betul nak ajar die 123 abc..kejap je die layan, pastu sibuk nak main.