CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 4, 2011

toksah duk buat loqlaq

sempena musim sekolah baru bermula di campur dengan terbaca kat blog kawan yang terpaksa hantar anak ke tadika swasta sebab tadika prasekolah(kerajaan ) dah penuh, terdetik la di hati ni nak meng'google' pasal prasekolah kat area putrajaya. Kes tak larat nak bayar yuran pendaftaran mahal2 kat tadika swasta ie: smart reader,CIC dan yang sewaktu dengannya. Sangat la beria makcik nih...anak belum masuk 2 tahun dah risau pasal prasekolah.

Selalu yang saya nampak iklan2 adalah tadika swasta, even round2 kat area putrajaya ni pun banyak nampak yang swasta je... Rupa-rupanya baru la tahu, prasekolah tu ada di setiap sekolah rendah dalam 2-3 kelas dan ada yang lebih dari itu. Tabika kemas pun ada beberapa buah kat presint 9.


1. SK Putrajaya Presint 8 (1) = 3 kelas
2. SK Putrajaya Presint 9 (1) = 2 kelas
3. SK Putrajaya Presint 8 (2) = 4 kelas
4. SK Putrajaya Presint 9 (2) = 3 kelas
5. SK Putrajaya Presint 11 (1) = 3 kelas
6. SK Putrajaya Presint 11 (3) = 3 kelas
7. SK Putrajaya Presint 16 (1) = 3 kelas
8. SK Putrajaya Presint 16 (2) = 2 kelas
9. SK Putrajaya Presint 14 (1) = 2 kelas
sumber dari sini


Me prefer hantar anak ke tadika macam ni jer. tak perlu mahal2. belajar sama jugak kan. Mungkin ada extra sikit jika dibandingkan dengan tabika swasta, but it's not a big deal. Me dulu tadika pun tak habis, pegi setengah tahun je. Masuk darjah satu periksa still dapat no 1.(hahah takde kaitan)


Agak2 penuh tak tabika2 nih? kalau penuh nak kena berebut register awal lah kan.hehehe


2 comments:

Puan Capa said...

yaya nak sekolah dah?kejap je

Raudhah anje said...

belum lagi...lambat lagi.5 thn br nak hantar. saja gatai tangan pi cari pasal prasekolah sbb igt takdak kat area putrajaya ni.rupanya berlambak.