CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Friday, February 25, 2011

it's her first time

Baru-baru ni terasa nak makan japanese food pulak kan. so, hamba dengan rasa rendah hatinya ajak en suami makan di restoran Miyagi, Bangi yang terletak di sebelah hospital pakar Annur.
Yang ni kira Japanese restaurant yang paling dekat dengan putrajaya. Walaupun kat Alamanda ada Sushi king, tapi kami tak layan sebab rasanya tak sama macam kat jepun sana nun.
Interior kat Restoran Miyagi ni memang sebijik macam kat Jepun sebab furniture, aksesori pinggan mangkuk nya di bawak dari sana. Pelayan je yang bukan dari sana. Tau cakap irasyaimase je, tp bila tanya makanan dalam menu tak berapa mahir. Tukang masak pun bukan Japanese jugak. Tapi since rasa makanan dan menu sama macam di Jepun, kami layan je la.




Masuk2 dalam retoran ni, benda pertama yang cik Yaya nampak adalah maneki neko (patung kucing yang lambai2 tangan tu)...eoww cik yaya buat bunyi sambil tunjuk kat patung tu.

First time cik Yaya makan makanan Jepun. Pelik die tengok air kaler hijau (green tea)


Menu en suami: maguro don (isi ikan tuna mentah dengan nasi)
Menu puan isteri (tiada gambar): sanma shio yaki (ikan sanma bakar)
Bagi cik Yaya cuba maguro don. masuk mulut,kunyah2 sikit, keluarkan balik...hahaha, tak biasa makan lah tu. Memang nasi dalam maguro don tu rasanya lain sikit sebab dah digaul dengan cuka. Tak pe, tunggu menu Ummi pulak sampai.
Cuba pulak kasi cik Yaya nasi putih dan ikan bakar and she likes it. Yaya mana pernah tolak lauk ikan. It's her favourite.



Gambar atas ni adalah mochi ( tepung pulut yang disalut dengan kacang) . Kami tak order, mereka bagi as compliment kot.





Dari mula masuk kedai sampai nak keluar kedai tak duduk, berdiri je atas kerusi tu. Habis ditumpahkan air, jatuhkan tembikai potong bawah meja makan, dah nak keluar kedai menangis nak bawak keluar tembikai susu yang dah lunyai die pegang tu.




p/s: dalam dilema nak pegi ikut hubby outstation KK ke tak?

3 comments:

Puan Capa said...

hehehe.sedap ke?makan mentah tanpa rebus ke apa ikan tu..tak perasan plak kat bangi tu ada restoran jepun...

ikut la..KK best!!!shopping..ngeeeeeee :D

Raudhah anje said...

capa: makan mentah.sedap kalau dh biasa makan. kedai die memang tak menyerlah sgt..heheh.

yeay,pn capa nak sponsor tiket!!

Fadilah R. said...

mcm nak cuba terjah je kedai tu. hehehe.

pergilah ikut hubby. tpt seorg isteri kan disisi suaminye. asewah~