CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, March 7, 2011

apa yang best?

Jumaat lepas, sampai Putrajaya terus lencong balik rumah, tak singgah rumah pengasuh untuk ambil cik Yaya chomel. Siap2 mandi2, sembahyang Asar, masuk kereta vrooommm sampai la kami ke tapak PAsar Malam Putrajaya. Pasar malam Putarajaya diadakan 2 kali seminggu iaitu hari Selasa dan Jumaat. Dulu masa 2-3 tahun lepas hari jumaat je ada pasar malam.
Sebenarnya saya yang beria-ia nak ke pasar malam sebab nak cari baju untuk dibawa ke kursus induksi yang bakal berlangsung selama 2 minggu bermula minggu depan( bencinyaaa). Dah setel beli baju, bincang dengan hubby tentang menu dinner malam itu.

Malas takut tak sempat nak memasak.


Sambil duk pikir sambil kaki melangkah usha-usha makanan yang dijual digerai-gerai pasar malam. Round punya round tak ada satu pon makanan berat yang menambat hati kami untuk dibeli. tsk tsk...Ini ler masalah kami berdua ni....orang lain kalau sebut pasar malam, berderet list menu makanan yang nak dibeli, tapi kami satu pun tak keluar. Setakat apam balik, ayam goreng KFC, Ayam golek, corn in cup, keropok lekor, char kuey teow and lately ada satu menu baru yang menarik perhatian, PUTU MAYAM. Baru2 ni je muncul kat pasar Malam Putrajaya. Dah lama teman mencari putu mayam area KL & Putrajaya. Makanan-makanan tu je la yang membuka selera kami. Habis tu takkan dinner nak bantai keropok lekor,putu mayam, ayam kfc banyak2??

Dulu-dulu rajin jugak beli makanan berat macam nasik, bihun,laksa tu, tapi dh 2-3 kali terkena bila rasa makanan yang dibeli cam hampeh. Sakit betul hati dengan peniaga yang meniaga tak ikhlas tapi nak kaut untung je. Prepare makanan janji nampak ada rupa macam namanya, rasa entah macam apa pun tak tahu. Kadang-kadang tu isi ayam kat belah dalam tu tak masak pun,mentah lagi diaorang boleh jual. Agak-agak kalau suruh peniaga tu sendiri makan pun die tak lalu nak makan. Itu la yang membuatkan kami ni phobia nak beli makanan2 berat kat pasar malam.huhuhu

ps: 3 malam bakal tidur berdua ngn Yaya...harap2 yaya tak meragam

Tuesday, March 1, 2011

BMLR

Last weekend, ada sedikit urusan di Bukit Merah Laketown Resort, Taiping. Kami bermalam di sana 1 malam. Sewa sebuah Apartmen 3 bilik RM 250/malam.
Kebetulan sebelum sampai sana dah tau dekat apartmen yang kami sewa tu ada kolam renang.
Exit je tol bukit merah tu nampak ada orang jual pelampung, apa lagi, berhenti tepi jalan shopping pelampung untuk Cik Yaya.
Petang Sabtu tu Cik Yaya pagi mandi kolam dekat apartmen tu diiringi aunty2 dan uncle2 nya. Sementara Ummi n abah ada sedikit urusan di tempat lain.

Pagi ahad pulak ingat nak round-round kejap dekat area waterpark tu sebelum menuju ke kampung halaman beta dekat Kamunting.
En suami ajak naik chairlift. RM7.00/ride.
Naik le hamba temankan die.





View from chairlift.*ketaq tangan pegang HP takut jatuh*


Wow menariknya permainan ini. Wet Bubbles.Terus teruja nak masuk waterpark sebab nak main wet bubbles tu.


Cepat la ummi, tak sabar nak terjun dalam air niiii....
Bayaran masuk ke Waterpark adalah RM 27 bagi dewasa. Kanak-kanak bawah 90 cm adalah percuma.Sebab tak byk rides yang mereka boleh main.
Cik Yaya punya la tak sabar nak masuk dalam air. Tak sempat tukar bikini

baju renang, dah berjalan menuju ke kolam air.
Tak sempat nak snap gambar dalam waterpark. Tangan pun dah basah + ummi pun kelam kabut tukar baju sebab tak sabar nak join Cik Yaya berendam. Seronok bukan main Cik Yaya masuk dalam air. Terjerit-jerit die.
Lepas sejam lebih berendam dalam air, Cik Yaya pun dah penat,muka dah mengantuk, keluarlah kami dari waterpark itu menuju ke rumah Tok wan Yaya di Kamunting. Lepak sekejap sebelum berangkat pulang ke Putrajaya. Baru puas Cik Yaya main air. Selalu kalau bawak pegi swimming pool, main kejap je dah kena ajak balik.
Apa jadi dengan wet bubbles?? tak dapat naik sebab saya pakai treksuit ada zip dan butang, kena tunggu giliran pulak tu nak masuk main. sekali masuk 1 group 6 orang. Sape-sape yang berminat nak main, silalah pakai tight siap2 ye.