CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, March 7, 2011

apa yang best?

Jumaat lepas, sampai Putrajaya terus lencong balik rumah, tak singgah rumah pengasuh untuk ambil cik Yaya chomel. Siap2 mandi2, sembahyang Asar, masuk kereta vrooommm sampai la kami ke tapak PAsar Malam Putrajaya. Pasar malam Putarajaya diadakan 2 kali seminggu iaitu hari Selasa dan Jumaat. Dulu masa 2-3 tahun lepas hari jumaat je ada pasar malam.
Sebenarnya saya yang beria-ia nak ke pasar malam sebab nak cari baju untuk dibawa ke kursus induksi yang bakal berlangsung selama 2 minggu bermula minggu depan( bencinyaaa). Dah setel beli baju, bincang dengan hubby tentang menu dinner malam itu.

Malas takut tak sempat nak memasak.


Sambil duk pikir sambil kaki melangkah usha-usha makanan yang dijual digerai-gerai pasar malam. Round punya round tak ada satu pon makanan berat yang menambat hati kami untuk dibeli. tsk tsk...Ini ler masalah kami berdua ni....orang lain kalau sebut pasar malam, berderet list menu makanan yang nak dibeli, tapi kami satu pun tak keluar. Setakat apam balik, ayam goreng KFC, Ayam golek, corn in cup, keropok lekor, char kuey teow and lately ada satu menu baru yang menarik perhatian, PUTU MAYAM. Baru2 ni je muncul kat pasar Malam Putrajaya. Dah lama teman mencari putu mayam area KL & Putrajaya. Makanan-makanan tu je la yang membuka selera kami. Habis tu takkan dinner nak bantai keropok lekor,putu mayam, ayam kfc banyak2??

Dulu-dulu rajin jugak beli makanan berat macam nasik, bihun,laksa tu, tapi dh 2-3 kali terkena bila rasa makanan yang dibeli cam hampeh. Sakit betul hati dengan peniaga yang meniaga tak ikhlas tapi nak kaut untung je. Prepare makanan janji nampak ada rupa macam namanya, rasa entah macam apa pun tak tahu. Kadang-kadang tu isi ayam kat belah dalam tu tak masak pun,mentah lagi diaorang boleh jual. Agak-agak kalau suruh peniaga tu sendiri makan pun die tak lalu nak makan. Itu la yang membuatkan kami ni phobia nak beli makanan2 berat kat pasar malam.huhuhu

ps: 3 malam bakal tidur berdua ngn Yaya...harap2 yaya tak meragam

1 comment:

Puan Capa said...

ngeeeeeeeee...sama la kita..pusing 1 pasar tani...