CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 1, 2011

BMLR

Last weekend, ada sedikit urusan di Bukit Merah Laketown Resort, Taiping. Kami bermalam di sana 1 malam. Sewa sebuah Apartmen 3 bilik RM 250/malam.
Kebetulan sebelum sampai sana dah tau dekat apartmen yang kami sewa tu ada kolam renang.
Exit je tol bukit merah tu nampak ada orang jual pelampung, apa lagi, berhenti tepi jalan shopping pelampung untuk Cik Yaya.
Petang Sabtu tu Cik Yaya pagi mandi kolam dekat apartmen tu diiringi aunty2 dan uncle2 nya. Sementara Ummi n abah ada sedikit urusan di tempat lain.

Pagi ahad pulak ingat nak round-round kejap dekat area waterpark tu sebelum menuju ke kampung halaman beta dekat Kamunting.
En suami ajak naik chairlift. RM7.00/ride.
Naik le hamba temankan die.





View from chairlift.*ketaq tangan pegang HP takut jatuh*


Wow menariknya permainan ini. Wet Bubbles.Terus teruja nak masuk waterpark sebab nak main wet bubbles tu.


Cepat la ummi, tak sabar nak terjun dalam air niiii....
Bayaran masuk ke Waterpark adalah RM 27 bagi dewasa. Kanak-kanak bawah 90 cm adalah percuma.Sebab tak byk rides yang mereka boleh main.
Cik Yaya punya la tak sabar nak masuk dalam air. Tak sempat tukar bikini

baju renang, dah berjalan menuju ke kolam air.
Tak sempat nak snap gambar dalam waterpark. Tangan pun dah basah + ummi pun kelam kabut tukar baju sebab tak sabar nak join Cik Yaya berendam. Seronok bukan main Cik Yaya masuk dalam air. Terjerit-jerit die.
Lepas sejam lebih berendam dalam air, Cik Yaya pun dah penat,muka dah mengantuk, keluarlah kami dari waterpark itu menuju ke rumah Tok wan Yaya di Kamunting. Lepak sekejap sebelum berangkat pulang ke Putrajaya. Baru puas Cik Yaya main air. Selalu kalau bawak pegi swimming pool, main kejap je dah kena ajak balik.
Apa jadi dengan wet bubbles?? tak dapat naik sebab saya pakai treksuit ada zip dan butang, kena tunggu giliran pulak tu nak masuk main. sekali masuk 1 group 6 orang. Sape-sape yang berminat nak main, silalah pakai tight siap2 ye.

2 comments:

Puan Capa said...

nape tak singgah umah saya..dekat dah tu.hihihi

Raudhah anje said...

aah la.tp capa takde kat rumah, takkan sy nk terjah je...terpinga-pinga mak awak nanti.