CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, April 6, 2011

kalau dh namanya perempuan

fuhhh....rasa dah lama sangat tak update blog. Bukan setakat tak update, belog kawan-kawan pun dah lama tak bukak. Bukan sengaja tak mau bukak, tapi teramatlah sibuknya, dari awal bulan 3 haritu pegi kursus induksi selama 2 minggu. Alhamdulillah dh lepas jawab periksa. Resultnye belum lagi diketahui. Harap-harap luluslah hendaknya. Balik je dari induksi, meeting sana, meeting sini, masuk lab lagi selama seminggu. baru ni lah nak relax sikit...tu pon esok tak tau lagi nak kena sambung lab ke tak...ishhh dh nak termuntah tak dengan lab ni. lab yang dimaksudkan tu bukanlah makmal, tapi lebih kepada macam workgroup utk siapkan 1 task yang sangat penting kepada negara...huhuhu...ye ye je kau ni raudhah oiii...ni lah susahnya kalau tak ada boss..boss ooo boss cepat la datang. Pengajarannya, jangan suka ngutuk boss, tengok bila die tak ada kan dh susah asyik kena masuk meeting memanjang.


Hamboi, panjang nyer intro. hehehe

Kalau dh namanya perempuan, tentulah tidak boleh dipisahkan dengan mekap kan. Kalau tak sampai pakai eyeshadow, blusher, eye liner pun paling tidak compact powder mesti pakai.
Tidak terkecualilah jugak dengan anak dara saya si cantik manis Alya Maisarah.

Pantang nampak orang mekap, tidak kira orang itu ummi die ke, grandma die ke, mak sedara die ke, cepat je die hulur muka nak suruh dimekapkan jugak. hish, muka awak dh comel halus mulus nak mekap buat apa lagi adikk oiii.. Lipstik ummi dh berapa batang dh jadi korban. lipstik baru beli pulak tu. Kalau nampak gambar perempuan pakai lipstik tebal, merah dalam majalah "tik,tik" die kata...beg mekap ummi perlu disorok dari pengetahuan budak ni. Kalau jumpa memang lah satu-satu dikelebeknya.


memang naturally orang perempuan begitukah??

2 comments:

Puan Capa said...

sbb dah dia tgk ummi dia mekap kot :P

Raudhah anje said...

HAHA...uwais suka mekap tak??ke awal2 lg dh kena hepppp ngn ibu