CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, May 9, 2011

:(

Mulai hari ni saya dengan rasminya tidak lagi membawa gadget yang sangat banyak berjasa kepada saya selama ini, My avent breastpump. Dah bersara dari kegiatan mengepam buat sementara waktu ini... Susu pun dah makin kurang. Sekarang Yaya sedang menghabiskan stok-stok susu yang lama selang seli dengan susu formula.

Cerita bab formula ni, haih baru selesai satu masalah. Nak mencari formula yang diterima anak tekak anak pun susah jugak rupanya. Selama ni asyik minum susu ibu yang sangat tasty dengan macam-macam perisa. Tetiba kena minum susu yang berbau pelik dan rasa sama je tiap kali minum, tentu lah tak lalu si budak tu. Finally Yaya terima jugak proposal ummi n abah untuk diberi minum susu anmum essential. Mahal la sikit, tapi dah yang tu je die boleh minum sampai habis tanpa paksaan, Go on je lah. Tak pe la, Anmum boleh kumpul tab kat scoop susu tu then redeem barang (ayat nak sedapkan hati). Agaknye Masa mengandungkan yaya dulu minum susu anmum kot tu yang die dah biasa rasa susu anmum.

P/s: terpaksa berperang dengan Yaya setiap kali dia minta disusukan....Kesian Yaya.Maafkan Ummi eh, I'm doing this for our own good :(

3 comments:

Me said...

Salam anje, rio ni.. Jmpe blog anje dr blog fith.. Nk tnye, sejak bg yaya minum anmum tu ade perubahan x kt die? Sbb aku br start weaning off my baby, pun bg anmum jugak.. Dan sejak2 minum anmum die die jd hyper.. Cam sugar rush..

Raudhah anje said...

hi rio...lamanye tak dgr berita...comel anak ko...nasib baik jumpa blog...boleh tukar2 cerita lps ni. mmm, tak de pulak perubahan yang luar biasa lepas bagi anmum. Macam biasa je die. tak cuba bagi freshmilk utk baby ko?

Raudhah anje said...

hi rio....lamanye tak dengar berita.. ko kenal fith ke? lepas ni boleh la bertukar-tukar cerita.
mmm aku bg yaya anmum ok je die...anak ko senang kena sugar rush kot.. tak cubba bagi fresh milk?