CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Thursday, June 9, 2011

D.U.A.

Semalam genap lah usia Yaya 2 tahun. Birthday party mungkin lambat sikit. Buat bersekali dengan sepupu Yaya, Izzah yang baru nak masuk 1 tahun dan bakal pindah ke rumah baru tak lama lagi...mungkin time kenduri masuk rumah boleh tumpang sekaki celebrate birthday Yaya & Izzah. Almaklumlah, semenjak ada isi dalam perut ni....kerap sangat diserang rasa malas dan letih. Rumah pun tak larat kemas, nak organize birthday party macam mana kan. Hadiah pun tunggu abah balik dari UK lah ye.

10 Cerita tentang tuan puteri yang baru 2 tahun jagung ni:

1. Sedang belajar bercakap, masih pelat-pelat lagi. Orang yg tak biasa, susah nk faham rasanya. Kat rumah tu potpetpotpet tanya tu tanya ni, tapi bila depan orang tak kenal malu-malu nak cakap.

2. dah boleh naik, turun tangga sendiri. Tapi bodyguard (aku ler tu) still follow belakang die takut jatuh.

3. Dah banyak bende yang die kenal...Gambar-gambar flash card banyak yg die boleh teka dengan betul...kadang-kadang ada konpius sikit helikopter dengan kapal terbang. Nampak kolam air/tasik/sungai, die cakap fish.

4. Hero kegemaran masih tak berubah...Mr. Bean. Siap ngigau bila tak dapat tgk Mr. Bean satu hari. kartun lain yang die minat adalah Pororo. Lain-lain tak layan

5. Dah tak setembam dulu. berat pun naik sikit-sikit je.

6. Rambut dh panjang tapi Ummi nak ikat tak bagi...Kalau orang lain ikatkan rambut die tak bising pulak.

7. Abah cakap Yaya hantu air. Memang kuat minum air, bagi air segelas kejap je die habiskan. Kalau order air kat kedai makan tu, makanan tak sampai lagi air dah habis die minum.

8. Tak suka pakai baju kat rumah, ish3x, menurun sape la ni ek?

9. Semua bende nak buat sendiri...pakai baju sendiri, pakai pampers sendiri, masuk kereta sendiri, buat susu sendiri, panjat jongkang jongket sendiri, siap marah kalau orang nk tolong buatkan. tapi kemas mainan tak nak pulak buat sendiri.

10. Last but not least,Bakal dapat adik tak lama lagi....wuwuwuwu...jgn jeles kalau adik sama birthday ngn ummi.

13 comments:

FARHANA JAMIL said...

owh..yaya nak dpt adik...congratz raudhah =)

Raudhah anje said...

hehehe...thanks...ko pun tak lama lagi dpt baby. make sure BFkan bb tau

Fith said...

omedetou!yaya dah nak jd kakak yer...

btw happy birthday to yaya-chan!

Raudhah anje said...

arigatou! hmmm tak tau la die faham ke tak yang die tu akan jadi kakak wpon die tau ada baby dlm perut.

Elah said...

Omedetou Anje :)
All the best and take care.
Birthday hugs and kisses kt Yaya.

Raudhah anje said...

arigatou elah :)

eug|ena said...

happy belated birthday kakak yaya!

and congrats utk baby dlm perut! due bln 12 ek?

fIzahjepp said...

epy besday yaya yg comey....yeye yaya pon nk dpt adik...samelah ngn en irfan hehe

Raudhah anje said...

mizot: thank you! aah, due bln 12...rajin mizot snap gambar baby kan, time2 pantang ni tu je la bende dibuat utk mengisi masa lapang.hehehe

Raudhah anje said...
This comment has been removed by the author.
Raudhah anje said...

fizah: hehehe....kali ni anak kita sebaya la

La Zuna Shoppe said...

aku nak mintak ko tinggalkan jejak haha..come n follow us,my customer haha tenkiu!!
http://lazunashoppe.blogspot.com/

Raudhah anje said...

beres buk