CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, July 13, 2011

.....

sakit belakang telah mula menyerang...arghhh nasib baik masih mampu tidur lena walaupun sesekali dikejutkan oleh rengekan cik Yaya...
Tak tau la macam mana bila perut dh semakin membesar...Mesti lagi susah nk tidur lena.

Bestnye kalau dapat bantal ni




Tapi bila tengok regenye
Humangai
RM 300 lebih...
Tak bleh jual murah sikit ke?
Upah orang tolong jahitkan boleh tak?
Tp macam bulky sgt lah pulak kan kalo letak bantal ni atas katil
Menyemak je atas katil yang dah sedia semak

Tuesday, July 5, 2011

trivia

Since belum tau jantina baby, nak cuba buat kuiz kat bawah ni. Yang dah tau pun nak cuba buat jugak apa salahnya...Mari beramai-ramai jawab soalan-soalan di bawah...Dapat dari website seorang jururawat@ bidan berpengalaman.




Tanda bayi lelaki


1. Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung - Ya
2. Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit-
Tidak
3. Anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh - Tidak pasti
4. Perut anda kelihatan bulat sempurna -
Tidak pasti
5. Bahagian aereola akan menjadi lebih gelap - Tidak pasti
6. Bentuk perut condong kearah bawah - Tidak
7. sukakan makanan yang masam dan masin - Kureng...so Tidak
8. Suka makan daging dan keju - Tidak
9. Tapak kaki selalu berasa sejuk - Tidak
10. Tangan selalu kekeringan - Tidak
11. Suka menghadapkan wajah ke Utara semasa tidur - Tidak pasti...kalau tidur kat katil saya boleh ngadap timur-barat je...
12. Bukan hanya anda , tetapi suami juga bertambah berat badannya - Tidak pasti
13. Anda kelihatan lebih berseri semasa hamil - Tidak pasti
14. Hidung tampak lebih mekar -Tidak pasti
15. Selalu sakit kepala - Tidak

Ya - 1 , Tidak- 7 , Tidak pasti -7

Tanda bayi perempuan

1. Mengalami morning sickness di awal kehamilan -
Tidak
2. Merasakan beban berat pada bahagian pinggul dan punggung - Ya
3. Payudara kiri lebih besar berbanding kanan-
Tidak pasti
4. Rambut anda berwarna kemerahan daripada sebelumnya - Tidak pasti
5. Bentuk perut condong ke arah atas - Tidak pasti... perut masih kecil dan tak reti tengok bentuk perut sebenarnya
6. Perut tampak agak lonjong - Tidak pasti... perut masih kecil dan tak reti tengok bentuk perut sebenarnya
7. Mengidam makanan yang manis- Ya
8. Sukakan buah-buahan - Agak suka...so Ya
9. Suka minum air atau jus yang bersifat masam - YA
10. Anda lebih cerewet semasa hamil - Tidak pasti...encik suami sila jawab
11. Mudah moody berbanding sebelumnya- erk...YA
12. Kulit wajah bermasalah berbanding sebelum hamil - Belum lagi kot...so Tidak pasti
13. Tidak suka makan roti bersama kulitnya - Tidak
14. Payudara kelihatan mengembang - Awwww...Tidak pasti
15. Suka mengadapkan wajah ke selatan semasa tidur - Tidak pasti...suka mengiring ke kiri ada la

Ya - 5 , Tidak- 2 , Tidak pasti - 8

Sumber di sini

P/S I Love You: Apa-apa pun, tak kisah boy or girl. Terima sajalah pemberian Tuhan. Life is unexpected.

Monday, July 4, 2011

doki-doki

lagi 2 minggu untuk next check-up. Harap-harap boleh tau gender awal macam yaya dulu, seawal usia kandungan 4 bln dah tau akan dapat baby girl. Daripada simptom-simptom yang berlaku sepanjang pregnant kali ini, rasa-rasanya macam pregnant kan baby ..........

Gambar perut belum boleh tayang kerana baby bump masih kecil. Waktu tak pakai baju baru nampak. Tapi perut dah gatal-gatal akibat regangan.



P/s I Love you: sedang berkira-kira apa nak buat dengan baju-baju cik Yaya yang bertimbun dalam almari jika jantina berlawanan. Nak bagi kat orang rasa sayang sebab comel-comel sangat. Nak simpan untuk generasi seterusnya, lama sangat pulak. Ada yang baru pakai sekali je lepas tu dah bungkus.