CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, August 2, 2011

bukan monyet tapi monkey

alhamdulillah. Dah setel shopping baju raya kami sefamily walaupun cuti rayaku dibekukan disebabkan Akta 672 yang akan dikuatkuasa pada 1 september 2011. (menci,menci,menci) Sedang mengharapkan kuasa miracle yang dapat mengubah takdir kami sepejabat.

Hari pertama shopping raya (Sabtu), pukul 900 pagi dah keluar rumah lepas tinggal Cik Yaya kat rumah tok ma die. Sampai kat area jalan TAR dalam pukul 930 pagi. Panjang giler beratur kat simpang nak masuk Jalan TAR. Kebetulan gaji baru masuk dan minggu last sebelum mula puasa. Memang ramai la shopping raya. Nak dekat sejam la jugak nak sampai ke tempat parking yang jaraknya tak sampai 1 km... Pukul 10.30 pagi baru dpt parking kereta. Tujuan asal shopping raya nak beli baju gaun yaya dan baju melayu abah yaya dan seluar pregnant ummi...

Sampai-sampai depan pintu Sogo tu dah pelik, apa hal ada barisan depan Sogo nih? Pintu masuk satu je yang bukak, yang lain kunci.. Pastu nampak khemah untuk pendaftaran sogo card membership. Dengan yakinnya cakap kat hubby tak payah la register, bukan selalu nak shopping kat sogo pun. Kami pun beratur untuk masuk. First time masuk Sogo kena beratur. Tak tahu sebenarnya sale hari tu hanya untuk sogo card member dan maybankCreditcard. Mujur ada kredit card maybank...boleh la kami membolosi pintu masuk Sogo tu. ... Masuk-masuk dalam tengok, humangai, ramai giler orang. Nak naik escalator sekali lagi kena beratur. Memang tak tuju tempat lain dah, terus naik tingkat tempat barangan budak. Kebetulan maternity wear pun kat tingkat sama. Malas nak join orang ramai rebut-rebut kat longgokan baju-baju yang bertimbun-timbun. Ambik baju yang gantung-gantung dekat rak je. Dapat la sambar gaun cik yaya 2 helai , skirt dan jeans. Seluar pregnant pun dapat 2 helai.

Mujur tak bawak Yaya. Nak bergerak dalam Sogo tu pun susah kena berhimpit-himpit. Tengok orang borong baju berbakul-bakul. Tapi memang murah dan sale giler-giler...Seronok tengok suasana yang jarang-jarang dapat jumpa. Lepas bayar barang-barang terus keluar. Tak perlu nak round-round buang masa dalam Sogo lagi.

Tuju pulak ke jalan masjid india nak cari baju melayu abah yaya. Ada orang tu mengidam nak baju melayu jenama BAK ....2 jam kot round- round kat situ. 2-3 kali ulang masuk kedai yang sama. Last-last tak beli pun baju nyer. Ada kaler , tak de saiz, ada kaler ada saiz, material kain pulak tak berkenan... Orang yang nak pakai tu la tak berkenan, saya OK kan aje apa-apa yang die berkenan.

Alkisahnya, terlupa nak ambil baju kurung saya dan yaya yang ditempah dari tukang jahit #$%^&* sebelum ke masjid India tu. Lepas balik dari Masjid india baru pergi ambil baju tempahan.. sekali tengok-tengok, tukang jahit tu salah jahit baju saya dan yaya, habis rosak kain aku 6 meter. dah bising-bising kat tukang jahit tu, last-last die kata tak payah bayar upah jahit sebab die dah rosakkan kain. Mujur tak beli lagi baju melayu ikut warna tema kami tahun ni (warna X).

Sudahnya hari Isnin lagi sekali menapak ke Jalan MAsjid India, beli terus 3 pasang baju siap dengan warna tema lain (WArna Y) daripada apa yang telah didecide sebelum ini (Warna X) . Terpaksa tukar sebab susah nak cari baju yang ada 3-3 saiz ikut warna tema yang telah dipilih untuk tahun ini.. semua angkara tukang jahit, kalau tak elok-elok ja boleh beli sepasang baju melayu dah cukup, Ni dah kena tambah pulak baju kurung saya dan Yaya . RUGI TAU TAK....Eiiii gerammmmm



P/S ILU: Hari tu masa tengok TV ada keluar gambar monyet, Ummi cakap kat Yaya tu Monkey, Abah pulak cakap tu Monyet. Yaya balas, "bukan monyet, monkey la"

No comments: