CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Thursday, August 18, 2011

tak lama lagi

Sedar-tak sedar dah lebih separuh bulan kita puasa....bulan yang menguji kesabaran dan keimanan umat Islam... dan kesabaran saya memang sangat teruji lah bulan puasa kali ni...Walaupun dah tak breastfeed my dotter, kena melayan ragam orang nak dapat adik pulak. Sabar je la..Ada jugak kawan-kawan yang baru melahirkan anak sebelum atau di awal bulan Ramadhan...Sabar lah ye kawan-kawan...telan air liur je lah tengok orang makan ketupat rendang.....hihihi jangan mare...

Tak lupa jugak kawan-kawan yang sedang sibuk membuat persiapan perkahwinan. Musim orang kawen akan bermula kembali setelah berehat seketika selama sebulan. Ye lah, masa ni la senang nak kumpul sanak-saudara untuk rombongan pengantin.Selamat menempuh alam perkahwinan yang indah tapi penuh cabaran..

lagu-lagu raya pun dah mula berkumandang kat corong radio...bukan setakat radio, corong-corong speaker opismateku pun dah mula berbunyi lagu raya. So, Macam mana persiapan raya kawan-kawan? Sofa raya? langsir raya ? lampu raya?Baju raya, kuih raya, kerepek raya confirm dah ready punya...tunggu nak rasmi pada hari raya je kan...Tapi kuih raya mesti ada yang dah rasmi dulu kan...konon nak rasa, tengok-tengok dah tinggal separuh bekas....terpaksa top-up pulak kuih raya. Tunggu hujung bulan ni eh, banyak nak lelong kuih raya tu....

Citer pasal raya ni yang paling happy tentulah budak-budak...masa ni la dapat bonus lebih....ada yang dah siap plan nak beli apa dengan duit raya yang terkumpul...Since yaya masih kecil belum reti nak ngidam apa-apa, duit raya Yaya yang terkumpul kami simpan dalam akaun Tabung Haji cik Yaya, untuk simpanan masa depan.

Persiapan raya kami tahun ni ala kadar aje. Macam tahun-tahun lepas jugak. Baju raya, kuih raya dan duit raya je. Dah jadi lumrah warga kota,minggu 1 st raya bukan ada di rumah pun, semua pakat balik kampung. Hai, Entah muat ke tak nak sarung baju kurung yang dah dibeli dan ditempah.
Kawan-kawan jemput la datang ke rumah ye. Inform dulu takut sampai-sampai tengok rumah macam tongkang pecah...hihihi

No comments: