CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, September 26, 2011

janji tinggal janji

Last week punya check-up baby, doc cuba scan muka nak tengok macam mana rupa si tecik kat dalam tu...ikut muka mak ke muka abah..unfortunately baby tutup pulak muka dengan kedua-dua tangannya...tak dapat lah nengok.maybe next time.... Ambil sample darah and wait for the result.


As for Cik Yaya, setakat umur 2 tahun 3 bulan ni, berat 13.6 kg. Tinggi 90 cm (ni ukur sendiri kat rumah) Rambut dah panjang melepasi bahu. Geram je dengan rambut die tu.  NAsib baik sekarang dah kasi orang ikat rambut die. Tuan punya rambut pun dah rimas agaknye rambut asyik masuk dalam mulut je... Ragam dah makin kurang, ikut mood Yaya. Kalau mood baik OK sikit, boleh tinggal die dengan abah sementara ummi buat kerja rumah. Kena time mood tak baik, memang tak boleh tinggal langsung, sikit-sikit nangis.Tapi bab mintak didukung still tak berubah.  Tak nak orang lain dukung pulak tu, nak ummi jugak yang dukung...  Dah pujuk-pujuk pun tak jalan jugak.


Lagi satu, jangan cuba-cuba buat janji dengan yaya kalau rasa tak bersungguh nak tunaikan...Yaya akan tuntut sampai die dapat bende tu...hahaha...selagi tak dapat, selagi tu la die sebut...




Gambar raya tahun ini di Kelantan...Yaya tutup mata lah pulak..hehehe

Wednesday, September 14, 2011

Zaman dah berubah

Budak2 zaman sekarang...barang rege ribu-riban jd mainan die....
Kite dulu main brick game RM 10  je....
Sent from my BlackBerry® smartphone

Monday, September 5, 2011

will be busy

pejam celik pejam celik dah masuk 6 bulan rupanya si kenit kat dalam nih...cepat je rasa masa berlalu mungkin sebab sibuk melayan ragam si kakak yang tak habis-habis minta didukung dan di riba. Meragam nak cerdik agaknya...Yaya sekarang suka bermain berlakon main masak- masak ,makan-makan , rumah-rumah , mandi-manda dan macam-macam lagi la...Ummi ngan abah pun kena berlakon jugak layan  imaginasi die tu.


Nampaknya Kena bukak balik bungkusan-bungkusan barang lama Yaya untuk check inventori sedia ada dan buat list barang-barang yang perlu di beli untuk top-up barang-barang sedia ada dan barang-barang yang tak sempat dibeli masa Yaya dulu.

Baby sangat aktif siang malam pagi petang ada je rasa die gerak-gerak...tidur buas macam Yaya jugak kot tu yang asyik rasa die gerak walhal die sedang tidur sebenarnya. Ada kawan -kawan sepejabat yang baru tahu rupanya saya mengandung setelah terlihat bonjolan perut saya itupun sebab hari tu saya pakai baju kurung moden yang sedikit sendat dibahagian pinggang....hehehe...tunggu la dah masuk 7 bulan nanti, mesti mendadak perut membesar.

And Another important thing to do before due date is, shopping for our new home...pening jugak nih...bukan pening nak pilih barang, tapi pening nak cari barang yang mengikut bajet kami yang tak seberapa ini. Jangkaan siap rumah awal tahun depan so kena prepare apa yang patut dan penting untuk rumah baru sebelum kena kurung dalam rumah 40 hari...Design kabinet dapur, lampu-lampi, langsir-langsuir dan perabot tambahan kena la pilih dulu, Nak biar en hubby pilihkan semua kang ada yang tak puas hati pulakkan.

ps ily: agak frust bila balik Kelanatan sebab dapat tahu ada seorang baby baru telah diberi nama sebijik sejiban dengan nama yang kitorang cadang untuk letak pada bakal adik Yaya...kena browse balik list nama lah nampak gayanya.huuuuuu