CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Monday, September 26, 2011

janji tinggal janji

Last week punya check-up baby, doc cuba scan muka nak tengok macam mana rupa si tecik kat dalam tu...ikut muka mak ke muka abah..unfortunately baby tutup pulak muka dengan kedua-dua tangannya...tak dapat lah nengok.maybe next time.... Ambil sample darah and wait for the result.


As for Cik Yaya, setakat umur 2 tahun 3 bulan ni, berat 13.6 kg. Tinggi 90 cm (ni ukur sendiri kat rumah) Rambut dah panjang melepasi bahu. Geram je dengan rambut die tu.  NAsib baik sekarang dah kasi orang ikat rambut die. Tuan punya rambut pun dah rimas agaknye rambut asyik masuk dalam mulut je... Ragam dah makin kurang, ikut mood Yaya. Kalau mood baik OK sikit, boleh tinggal die dengan abah sementara ummi buat kerja rumah. Kena time mood tak baik, memang tak boleh tinggal langsung, sikit-sikit nangis.Tapi bab mintak didukung still tak berubah.  Tak nak orang lain dukung pulak tu, nak ummi jugak yang dukung...  Dah pujuk-pujuk pun tak jalan jugak.


Lagi satu, jangan cuba-cuba buat janji dengan yaya kalau rasa tak bersungguh nak tunaikan...Yaya akan tuntut sampai die dapat bende tu...hahaha...selagi tak dapat, selagi tu la die sebut...




Gambar raya tahun ini di Kelantan...Yaya tutup mata lah pulak..hehehe

No comments: