CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Sunday, November 27, 2011

Pointo de

1.yo yo yo but
Pada suatu hari selepas mengambil Yaya Dari pengasuh, asyik la menyebut yo yo yo but. Hairan jugak, ape benda la yang disebut si Yaya ni. Tak penah ajar pun perkataan yang iras2 yo yo yo but. Yaya belajar Dari sepupu die kot or tengok cerita apa2 kat TV. Tapi ceritaapa? Misteri betul....lama jugak si Yaya duk sebut perkataan tu setiap hari hinggalah Pada suatu hari nan indah....nazo wo toketa( mystery solved)...rupanya si Yaya menyanyi lagu kanak - kanak " row row row your boat" yang ada dalam ipad die. Dah lama sebenarnya takbuka lagu tu kat rumah. hahaha tetiba hari tu teringat nak buka dan Yaya pun nyanyi la yo yo yo but

2. Dah mask 36 minggu usia kandunganku ini...maknanya tak sampai sebulan lagi due date ku. Agak- agak boleh tak dapat sama birthday dengan saya? Kalau ikut tarikh jangka bersalin 21 dis, birthday saya 19 dis. Eiiii ,gerun je bila mengenangkan saat- saat nak melahirkan. Normal or ceaser , dua- dua menggerunkan saya. Lusa( selasa) Ada appointment dekat hospital putrajaya. Tak tau la apa keputusannya. VBAC or caesar. Kita tunggu je la. Last check up kepala baby mengadap ke bawah. Saiz kecil sedikit dari yang sepatutnya tapi still consider normal. Pergerakan sangat aktif sampai sakit- sakit perut. Ada tukang Garu perut Dari dalam.

3. Special Thanks to my dear hubby for the early birthday present...hehehe...penat pusing mid valley cari yang Berkenan di hati. Sudahnya hubby jugak yang pilihkan...

Friday, November 18, 2011

larian kitar semula sempena hari kitar semula







Assalamualaikum kawa-kawan...

Ha, kali ni saya nak promote aktiviti yang tempat kerja  saya bakal anjurkan pada  18 Disember 2011, di Laman 1 Malaysia, Presint 2 Putrajaya. Acara akan bermula pukul 7.30 pagi. Pendaftaran boleh dibuat di laman web www.ppsppa.gov.my
Berapa nak bayar?
 Tak payah susah-susah korek tabung nak bayar pendaftaran. Cuma bawa barangan yang boleh dikitar semula seperti yang dinyatakan dalam gambar di atas dan hantar ke Pejabat Cawangan PPSPPA Putrajaya atau KL atau hantar terus ke Ibu Pejabat PPSPPA  . Senangkan?


Jom ramai-ramai join.Boleh dapat T- shirt yang comel secara percuma dan yang paling best, ada cabutan bertuah yang hadiah utamanya agak grand.   Jom sertai sekarang !






Friday, November 11, 2011

kenapa,kenapa,kenapa

Si kecil Yaya sudah mula menunjukkan ke"curious"annya sekarang ini. Banyak betul soalan yang bermula dengan perkataan 'kenapa' diajukan setiap hari....dan berpeluh jugak si emak nak memikirkan jawapan yang simple dan mudah difahami oleh si anak. Kadang-kadang tu soalan yang ditanya adalah soalan yang sama yang ditanya sebentar tadi or semalam.Kena ulang balik jawapan yang sama. Sabar melayan karenah si anak macam dalam iklan burung tiung tu. Kalau yang ulang tanya tu  bapak si anak, memang dah kena perli dah. Nampak sangatlah tak pay attention apa yang kite cakap kan. Baru kejap tadi orang bagi tau boleh pulak die tanya balik pasal benda tu.


Dan si Yaya jugak dah tak sabar nak pergi sekolah. Siap suruh beli beg baru nak bawak pergi sekolah katanya. Jangan sekarang awak sibuk nak sekolah nanti bila dah betul2 cukup umur nak ke sekolah, awak tak nak pergi sekolah pulak.


Teringat pulak masa saya kecil-kecil dulu. Rajin jugak bertanya kat my parents. hihihi. Kenapa itu, kenapa ini.