CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Friday, November 11, 2011

kenapa,kenapa,kenapa

Si kecil Yaya sudah mula menunjukkan ke"curious"annya sekarang ini. Banyak betul soalan yang bermula dengan perkataan 'kenapa' diajukan setiap hari....dan berpeluh jugak si emak nak memikirkan jawapan yang simple dan mudah difahami oleh si anak. Kadang-kadang tu soalan yang ditanya adalah soalan yang sama yang ditanya sebentar tadi or semalam.Kena ulang balik jawapan yang sama. Sabar melayan karenah si anak macam dalam iklan burung tiung tu. Kalau yang ulang tanya tu  bapak si anak, memang dah kena perli dah. Nampak sangatlah tak pay attention apa yang kite cakap kan. Baru kejap tadi orang bagi tau boleh pulak die tanya balik pasal benda tu.


Dan si Yaya jugak dah tak sabar nak pergi sekolah. Siap suruh beli beg baru nak bawak pergi sekolah katanya. Jangan sekarang awak sibuk nak sekolah nanti bila dah betul2 cukup umur nak ke sekolah, awak tak nak pergi sekolah pulak.


Teringat pulak masa saya kecil-kecil dulu. Rajin jugak bertanya kat my parents. hihihi. Kenapa itu, kenapa ini. 





4 comments:

mama_irfan said...

semangat inquiry yg kuat tu. bagus2..irfan lom start lagik why-why die..stakat ni suka tanye, ape tu..ape ni...nakgi mane..buat ape tu..tapi berulang kali jugakla..penat nak menjawab kan.hehe

mama_irfan said...

semangat inquiry yg kuat tu. bagus2..irfan lom start lagik why-why die..stakat ni suka tanye, ape tu..ape ni...nakgi mane..buat ape tu..tapi berulang kali jugakla..penat nak menjawab kan.hehe

Raudhah anje said...

Tak lama lagi start la si irfan tu. Bila irfan nak dapat adik?

mama_irfan said...

tula.tak laratla nak melayannye nanti. hehe..doa-doakan la ye taun depan irfan lak dpt adik.:D