CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Sunday, November 27, 2011

Pointo de

1.yo yo yo but
Pada suatu hari selepas mengambil Yaya Dari pengasuh, asyik la menyebut yo yo yo but. Hairan jugak, ape benda la yang disebut si Yaya ni. Tak penah ajar pun perkataan yang iras2 yo yo yo but. Yaya belajar Dari sepupu die kot or tengok cerita apa2 kat TV. Tapi ceritaapa? Misteri betul....lama jugak si Yaya duk sebut perkataan tu setiap hari hinggalah Pada suatu hari nan indah....nazo wo toketa( mystery solved)...rupanya si Yaya menyanyi lagu kanak - kanak " row row row your boat" yang ada dalam ipad die. Dah lama sebenarnya takbuka lagu tu kat rumah. hahaha tetiba hari tu teringat nak buka dan Yaya pun nyanyi la yo yo yo but

2. Dah mask 36 minggu usia kandunganku ini...maknanya tak sampai sebulan lagi due date ku. Agak- agak boleh tak dapat sama birthday dengan saya? Kalau ikut tarikh jangka bersalin 21 dis, birthday saya 19 dis. Eiiii ,gerun je bila mengenangkan saat- saat nak melahirkan. Normal or ceaser , dua- dua menggerunkan saya. Lusa( selasa) Ada appointment dekat hospital putrajaya. Tak tau la apa keputusannya. VBAC or caesar. Kita tunggu je la. Last check up kepala baby mengadap ke bawah. Saiz kecil sedikit dari yang sepatutnya tapi still consider normal. Pergerakan sangat aktif sampai sakit- sakit perut. Ada tukang Garu perut Dari dalam.

3. Special Thanks to my dear hubby for the early birthday present...hehehe...penat pusing mid valley cari yang Berkenan di hati. Sudahnya hubby jugak yang pilihkan...

4 comments:

masz14 said...

Salam anje, nak tanye la, apa prosedur nye yg menentukan samada kita ni boleh VBAC atau cesarian jugak? nak tau gak utk pedoman masa depan.. ahaks.. hope everything goes well for you... -mas-

Raudhah anje said...

Hi mas, kalau tak de ape2 problem masa pregnant n history caesar sebelum ni tak de kaitan dgn pregnant skrg tak de masalah utk try normal :) Tp td doc ckp die hanya kasi trial 6-8hours masa utk bersalin then kalau tak berjaya jgk ken a caeser due to uterine rupture risk.

tinatakeshi said...

cantik jam :)

Raudhah anje said...

:P abis semua kedai jam kat MV aku jengah...last2 dh taktau mana nk pilih, peyuh yg pilihkan...gagagaga