CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 31, 2012

Saje je kan awak tu.....

Suatu hari ketika saya sedang bersiap-siap pakai tudung nak keluar, suami sedang siapkan beg barang anak-anak( ewah-ewah, sekarang dah guna kata ganda la pulak kan) , Tiba-tiba terdengar satu suara halus " one , two , twee, por, paish , sik , ben, et, nine, ten! "

Tu la die cik yaya kami. Selama ni sampai kering tekak duk ulang ajar mengira masa sebelum tidur or sambil turun/naik tangga , die buat derkkk je. Selalunya ikut orang sebut paling banyak pun sampai five je, masuk no six die mula la sengih-sengih, gelak-gelak, tak pon tukAr topik lain. Then tiba-tiba je waktu orang tengah kalut-kalut and tak hiraukan die, 'ummi, abah, suprise! I can now count one to ten' kata yaya dalm hati.

Sama la jugak macam satu dua tiga dulu, waktu orang ajar tak pernahnye ikut kira habis satu sampai sepuluh, pastu masa orang tengah sibuk-sibuk buat bende lain, tiba-tiba je dengar suara budak mengira satu sampai sepuluh sambil lompat-lompat atas katil.


Macam tu la jugak masa ajar die merangkak, penat ummi n abah duk pimaipimaitangtu merangkak depan die, die sengih-sengih je. Alih-alih je waktu orang tengah buat bende lain, tak main dengan die, die merangkak sendiri. Nasib baik ummi awak perasan tau.


Ok yaya, ummi tunggu awak suprisekan ummi dengan ABC pulak k.


Lepas ni turn adik iman pulak. Sila cari trick lain pulak ye.

Sent from my iPad

1 comment:

tinatakeshi said...

aku rase budak mmg mtu la..die akan tunjuk bile die ready..bile kite pakse wat2 mcm main2..bile kite rileks sket, baru die tunjuk skill..mcm "surprise!" hahah