CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Friday, June 29, 2012

iro iro


Ini adalah tray ice cube untuk solid food adik esya.
Kedua-duanya adalah silicon so lembut je dan mudah nak keluarkan makanan yang dah beku
Warna pun sangat menarik
Siap dengan penutup lagi tak payah risau makanan tercemar
Memang bersemangatlah lepas ni nak prepare solid food untuk esya.
Masa Yaya dulu guna ice tray yang biasa je.....kenapa la tak jumpa benda ni dulu..

Lagi satu teringin nak hand blender. senang nak buat puree  tak perlu guna blender biasa
selain buat puri untuk esya, boleh jugak guna untuk lenyek pisang  buat cekodok pisang.
Cik abe suka makan cekodok pisang
Maka boleh pujuk cik abe untuk beli hand blender
Nanti nak buat cekodok pisang senang, cepat dan mudah.


Yaya:
Asyik sebut nak pergi sekolah je
Sabar ye sayang...lagi 6 bulan je lagi...tahun depan ummi hantar pergi sekolah
Nanti belajar rajin-rajin ye
dah boleh membuang di toilet bowl orang dewasa.
Asyik nak berkepit dengan Ummi je..


Esya:
Dah mula diberi solid food
Pantang nampak Ummi mesti hulur tangan suruh ambik die
Sudahnya dua-dua orang duduk atas riba Ummi sampai tak boleh bergerak kemana dah



No comments: