CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Countdown

Daisypath Anniversary tickers baby growth Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, June 6, 2012

rumble tuff duo best

Koleksi barang kesayangan yang terbaru
Rumble tuff duo breast pump
Boleh digunakan secara elektrik, bateri  mahupun manual
3 in 1. cuma bila convert ke manual tak sebest macam Avent. 
Motor die pun tak besar dan tak berat.
Dari segi bunyi pulak tak tau nak comment bising ke idak
Tapi takde lah irritating sangat ...kira ok lah

dan Yang paling penting harganya yang murah iaitu RM319 sahaja.
Masa beli ni tengah promo tapi normal price die pun tak mahal dalam RM399 gitu.
Memang sesuai sangat bagi ibu-ibu yang berhajat nak breastfeed anak sampai 2 tahun dan bajet tak berapa meriah macam saya.
Produk ni brand US dan baru masuk pasaran Malaysia...
kira tengah test market lah ni. 
Mesti meletop punye lah market die kat Malaysia
Warranty 1 tahun dan service centre die kat seri kembangan


Sebenarnya dalam dilema jugak masa nak beli ni...duk timbang nak beli ni ke atau first year. Yang tu mahal sikit RM450 harga promo. Normal price RM499. Tapi dapat tote bag sekali dan die punya motor sangat kecil okeh. Then bila tgk yang ni boleh manual, terus tak pikir banyak. Sesungguhnya saya sedar diri yang saya ni pelupa. Agak-agak lupa nak charge bateri dan takde electric point masa nak guna tu boleh guna manual kan...hehehehe.

Mari mengepam tambah stok susu bebanyak untuk yang tersayang

79 comments:

fIzahjepp said...

hurm makin glamer gak jenama ni..tp mcm best..sbb double pumping n murah plak tuu...bgus bgus..yg penting stok susu ade gtu hehe

Raudhah anje said...

tu la kan...murah pastu bleh double pumping plak tu...hasil pun lebih lumayan dr sebelum nih...hehehe

O~jie said...

slm..ok tak pakai brand ni??sy berbelah bagi antara yg ni ngn spectra3..dr segi noise dier ok tak?n suction dier pun ok tak?

Raudhah anje said...

Ok sgt....suction pun ok. Lg pon ada 8 level suction, pakai level 4 pun dh rasa ok..bunyi pulak tk tau sbb tk pernah pakai pump letrik...tp commentdr org yg pakai medela swingkata kalo takat level4 lebih kurang je bunyi nye ngn swing... Mmg berbaloi...

mama_irfan said...

anje, user friendly tak? byk tak benda2 yg nak kena pasang or basuh before start pumping? aku pon dok tgh mencari yg double pump jugak. bagusnye yg ni siap leh pakai manual lagik, harga pon murah. beli kat mane anje?

Raudhah anje said...

Aku beli kat kedai kidmodehouse bangi...kat enjoybreastfeed pun ada jual atie...parts die byk skit dr avent....tp senang nk bunkai n pasang blk...spare part pun die ada bg skali

mama_irfan said...

oo.kalo senang nak guna okla tu. Yg penting spare part semua ada dan senang nak carik. Menarek jugak nih. Sankyu anje.

Anonymous said...

Tmpang tnya..warranty dia cmana ek?kalu prob pape kna bwk kat ne?sy ni kt ipoh,mybe kna bli on9 je la..servis lak cmana ek.?mcm mnarik pam ni..

Raudhah anje said...

Warranty 1 tahun. Service centre pulak kat seri kembangan. Kalau rosak boleh hantar balik kat seller or bwk ke seri kembangan

Anonymous said...

hi... dah brapa lama u pakai pam ni?ok x performance?bunyi dia tu, kalau pam kat meja sndiri kat opis agak2 mengganggu ke?kalau pam kat surau agak2 ganggu x org lain tgh solat..?

Raudhah anje said...

hi...dah pakai lebih kurang 2 minggu...performance so far OK...tp kalo nk pump kat meja sendiri tu mcm agak mengganggu org sebelah...bunyi die agak kuat...kat surau tu ok la tpt die terbuka n luas sikit kan...

Anonymous said...

hye..sy mohon share pic pam ni ye..tq

ainol mardhiah said...

salam..sy ainol.. sy mohon share review pam ni bole?..

Raudhah anje said...

Ok

Anonymous said...

nk tnya, kalau pam ni sng nk cari sparepart ke..dlm set included woven bag tu mksudnya apa ye?
thanx

Raudhah anje said...

spare part yg diberi dgn set adalah valve 2 pcs dan O ring 2 pcs...spare part lain mcm diaphragm tu tak diberi...setakat ni belum ada org yg jual so kena pergi ke service centre di seri kembangan or hantar semula kpd seller.

Raudhah anje said...

woven bag tu beg yg macam bag kitar semula tu...

Anonymous said...

thanx a lot for the info dear..service centre tu bole bg exact location x?tq again..really appreciate it

Raudhah anje said...

ermmm....alamat tu tak igt lah.warranty dalam kotak dlm store..tp menurut kata akak yg jual pump ni kat saya, dekat area jusco equine... :)

Anonymous said...

servis tu, kt deretan depan btul2 jusco equine, mula2 masuk nampak pizzahut delivery), sederet proton..dia duk belakang kedai proton(..bhadapan kedai servis tu ade kedai restoran nusantara..naik tingkat 1..

Anonymous said...

dear..nk tanye..you beli bp rumble tuff ni kat kedai ade include free gift x..? hehe

Anonymous said...

any bottle bole pakai ke ? mcm best je pam ni

Anonymous said...

any bottle bole pakai ke ? mcm best je pam ni

Raudhah anje said...

Anonymous1: kedai yg ay beli tu tk de bg free gift la dear....tp ikut kedai rasanya...ada yg buat pakej skali ngan cooler bag set...Usha2 dulu la mana2yg offer best

Raudhah anje said...

Anonymous2: tak semua bottle bleh masuk dgn pam ni...bottle wide neck shj...tp i dah try dgn bottle avent tak masuk...wide neck lain may be boleh...

lisa said...

saya beli online pam ni. dgn pakej cooler bag smua tu la.murah. dpt free gift vitamin herba. tp performance xtau lg, xtest lagi sbb tgah menunggu hari bby keluar hihi...

Anonymous said...

Sy pon da dpt pump ni...sama package cam lisa. tp herbs tu lom try mkn;) sgt puas ati...murah n 3 in 1.br je guna 1 week..spare part pun senang nl cr..nk cuci pon xrenyah.

Raudhah anje said...

Yeay....alhamdulillah...sama2 kita semangat berikan yg terbaik utk anak kita....caiyok2....

MamaAdeel said...

sy pun baru beli pam ni td..beli kat enjoybreastfeed..maybe esok dapatlah..xsbr nak gune..beli yg package sekali dgn cooler bag yg stylo,botol n ice pack..rm388..mmg berbaloi..:)

Raudhah anje said...

wahhhh...dah semakin ramai pengguna rumble tuff ni...happy pumping MamaAdeel..
memang best pun...hasil pun lebih banyak dari sebelumnya.cuma parts je banyak skit.

Anonymous said...

i going to buy tis bresatpump from enjoybreastfeed,sell out my spectra dew 350 due the motor too big d ,rumble tuff the noise is same wif medela actually,they using the same technoclogy~~;DD

Wawa said...

Salam sis.. Nak tanya, rumble tuff ni br masuk market m'sia ke? Sbb b4 this sy guna modu beli skali dgn pakej sampai 700 tapi mungkin nasib tak menyebelahi sy sbb pump tu rosak within 2 weeks dlm pantang guna. Then seller ganti pump yg baru brand sama still rosak. Sy bf baby n working mom so skang even seller bg loan unit tapi sy still survey pump utk pakai masa keje nanti. Rumble tuff ni dlm list sy selain spectra 3 tapi sy risau jadi yg sama mcm sy beli modu tu sbb brand modu tu br masuk m'sia n skang keluaran dia da stop. Hope u can give me your own opinion tq

Raudhah anje said...

Salam. RT ni brand US, dan pump ni dah lama ada kat sana. Cuma br masuk m'sia. Modu tu dari korea kalau tak salah. Tp beli pump letrik ni mmg ikut nasib....ada yg beli Fs pun rosak jugak walau baru pakai kejap....sy dan biras saya dah pakai 3 bln lebih, still ok....tp ada kawan sy br pakai sebulan dah rosak n hantar servis...kalau nk selamat beli avent or medela manual...yg tu pun OK jgk. Confirm tak rosak...performance pun bbagus... :)

Anonymous said...

Baru beli. Memula nk ambik spectra 3, tp memandangkan sy naik komuter hr2 g keje, sy cancel ambik spectra ambik rumble tuff. Salesgurl tu kata rumble tuff ringan. Kalu bwk spectra hr2 naik komuter mau patah bahu! Huhu.. Lgpon makin rmai yg pkai brand ni. Stok sentiasa xckup. Sy beli kat fabulousMom kat puchong..;)

Raudhah anje said...

Yup...ramai yg pakai pump RT....and mmg selalu kehabisan stock...selalu sy tinggal je motor kat opis sbb kat rumah dah ada avent...hihihi...bab nak ngangkut pump tu mmg malas betul...bawak balik mana yg nk kena basuh je..

Anonymous said...

Suction dia camna?ok tak?

Anonymous said...

salam..nk tny rt ni blh guna ape2 jenis bottle ke ?? mcm autumn..bumble bee n mom precious??

Raudhah anje said...

A1: suction ok...sy takat ni pakai level4-5 je...plg kuat level8

A2: bottle wide neck je boleh...storage bottle autumz,bumble bee tu tak masuk

Anonymous said...

salam

br petg td beli RT..niat nak beli set autums tp single pumping la pulak..then budak kedai tu kt try RT double pumping..lum try lg,sok pg la try..oye?best ek RT?harap2 ok n jd brg kesayangan..he..ape2 je utk baby..

Juliana ♥ Faizal & Irfan Nafis said...

kedai kidmodehouse bangi ni kat mane ek? sy duk bangi...

Juliana ♥ Faizal & Irfan Nafis said...

kedai kidmodehouse bangi kat mane ek?

Juliana ♥ Faizal & Irfan Nafis said...

awak bli kat mane ek?

Raudhah anje said...

Sybeli kat kidmodehouse bangi....sederet dgn tuttifruti bangi....

juliana said...

owh dekat je ngan umah sy.... hehehe x perasan lak kedai ni.... ok2 nnti sy g.... suction n peformance die ok x?

Anonymous said...

ktne nk jual breastpump ek...dh x pki...

Raudhah anje said...

Kenapa nk let go...simpan la utk next baby..anyway bleh iklan kan kat mudah.my or kump. Ibu2 menyusukan...gud luck

Nia said...

salam Raudah, nak tanya tentang double pumping RT ni. kena pegang dua2 botol atau boleh handsfree ya? thanks dear

Raudhah anje said...

Kena pegang dua2 botol.

ashikin said...

salam Raudhah, storage botol ape yg awak pakai skrg yg fit dgn RT ni. sy dh beli, tgh nk cari storage bottle. bumble bee ade 10pcs yg lame punye so nk tmbah stock.

Raudhah anje said...

sy pakai storage bottle autumnz n plastik bag...mmg tak fit dgn pump ni...setakat ni tak jumpa lg storage bottle yg fit dgn pump ni.

Nurul + Nordin said...

salam dear..

still ok lg ke pump ni ye? mmg berhajat nak beli RT ni.. tp tiba2 terjumpa negative review kat enjoybreastfeed.com, boleh komen sikit x?

http://www.enjoybreastfeed.com/rumble-tuff-duo-breast-pump-free-gift-p-1858.html?manufacturers_id=80

Raudhah anje said...

Salam,
Currently still using this pump at the office. Dari segi Performance ok. Parts pun blum ada yg rosak. Sy ada saudara yg guna pump ni jgk, still ok.

Anonymous said...

u olls,i da jmpe storage bottle yg fit nicely wit this pump..brand pigeon,i crk kt jusco aritu..4 botol rm49..botol die 5oz n lebar kt bwh..happy sgt sbb crk dr bulan 9 aritu storage yg fit ngn pump ni

Raudhah anje said...

Good info.
Thanks dear :)

Zaaba Awangku Mashor said...

as salam..sy baru beli pam nie...mcm mane nk gune ye...sbb pam tak sampai 1 oz..pening gak gune..

Rozita said...

salam kenal dan follow...nice info...bonus nak dapat..cadang nak survey pam baru..thanks for review..
selama ni paki spectra dan unimom allegro je..

farah said...

Salam.. SAya mmg usha beberapa brand dan Sabtu lepas gi Expo Motherhood & Child di MV..dah jumpa org jual..menarik betul offer dia..Saya ada 2 pilihan samada Avent atau RT..tp bila dah bercakap sendiri ngan seller dia dan dia tunjuk demo..mmg hati dah terpaut dan harga dia sgt2 ok..Saya plan nak beli January nanti,sebab ada Expo mcm ni lagi..tp x salah dekat PWTC..harap harga dia masik kekal sama..:)

Raudhah anje said...

insya Allah, biasanya kat expo die buat promo...even normal price RT pun tak mahal RM399. Selamat mencuba :)

Anonymous said...

Kalau botol tommie tippie muat tak?

Raudhah anje said...

zaaba: mungkin lekapan corong pada cik b tak berapa betul...jadi suction tak kuat sbb ada angin masuk...kena masukkan cik b sampai betul-betul penuh takde angin boleh masuk...

Mas Nasrin said...

salam, RT ni boleh wat single pumping gak ke? Ade masalah back flow tak? Setakat sy baca review, FS n Swing selalu ade masalah backflow klu teralpa denagn botol yg dh penuh. Spectra ok sbb dia ade valve yg halang backflow ke pump. RT Ni ade tak valve mcm spectra? Saya baru bercadang nk beli RT gak, sgt handy n harga yg menyamankan poket.... TQ

Mas Nasrin said...

salam, RT ni boleh wat single pumping gak ke? Ade masalah back flow tak? Setakat sy baca review, FS n Swing selalu ade masalah backflow klu teralpa denagn botol yg dh penuh. Spectra ok sbb dia ade valve yg halang backflow ke pump. RT Ni ade tak valve mcm spectra? Saya baru bercadang nk beli RT gak, sgt handy n harga yg menyamankan poket.... TQ

Raudhah anje said...

Salam mas nasrin..Yup, boleh single pump. Sy pun skrg guna single je. Just tutup satu lubang tiub dah jd single pump. Tak ada masala back flow sbb ada valve yg halang susu masuk tube.

aishah said...

Salam mommy2,kalo ada mana2 kwn nak cari rumble tuff murah, leh beli di myhafsah.com rm359.20, with 1year warranty:)

Liyana said...

Sy baru beli ptg tadi..pakej RM 479 kat fabulous mom Kuantan...dpt beg galas, cooler bag, ice, 6 bottles....

Raudhah anje said...

Liyana: Alhamdulillah...sy punya RT pun masih setia berkhidmat.


Aishah: Noted.

Anonymous said...

tq sume..sy tgh pening nak amik fstule or pisa utl double pump..ternampak RT ni. menarik.

aisyah: rm359 tu inc. pos x? warmer xjual skali?

Love Razila said...

Best betul baca entry ni. Teruja nak membelinyer but now dlm confinement. HUHUHU.Enjoybreastfeeding tu xder stok...yang lain kalau including postage jadi lagi mahal. Hehehehe

Emm kene survey lagi mana kedai2 on9 yg offer murah2 with pakej2 menarik ni. Hehehe

Mekasih eh pada yg rajin sharing kat blog kawan kite ni =)

salam perkenalan daripada saya.

~*Dandelicious Princess*~ said...

Saya baru angkut dr fabulousmom semlm. Corong dia cam kecik sikit. Tp pam ni mmg comel la. Skang ni harga dia rm449 but now sale kat fablousmom pam shj rm404. Kalao pakej skali ngan cooler bag dan lain-lain yh x ingt.. Rm 459. Tp super berbaloi sbn ada pwp. Setiap rm100 boleh beli nursing bra yg harga 39.90 dgn harga rm10 aje!!!

~*Dandelicious Princess*~ said...

Saya baru angkut dr fabulousmom semlm. Corong dia cam kecik sikit. Tp pam ni mmg comel la. Skang ni harga dia rm449 but now sale kat fablousmom pam shj rm404. Kalao pakej skali ngan cooler bag dan lain-lain yh x ingt.. Rm 459. Tp super berbaloi sbn ada pwp. Setiap rm100 boleh beli nursing bra yg harga 39.90 dgn harga rm10 aje!!!

Fatimah Abd Aziz said...

Sy pakai RT, & housemate pakai spectra 3. Selalu pam sama2 kat surau. My housemare jeles sbb kenapa sy pam laju, 10 minit dh dpt 8 oz, tp dia guna spectra 3, 45 minit pum dpt 6 oz je. N sy oun suggest dia try RT. & hasilnya, dia dpt 6 oz in 10minit..n dia puun dh nak jual spectra3 dia punya, nak beli RT..

Fatimah Abd Aziz said...

Murah n efectif. Tp agak bising n byk part nak basuh. Jd, pasni nak beli set breastshield spectra3 sambung kat RT. Spectra 3 tak byk part nak basuh n agak senyap. Tapi spectra3 pam 45 minit baru kosong breast. Guna RT, 10 minit pun dh dpt 8 oz..based on experienced sy guna Rt. N housemate guna spectra3..

Nurqamarina Mdakhir said...

Enjoybreastfeed tu website ke nm kdai! Tlg bg link.tq.

Raudhah anje said...

Yes dear.enjoybreastfeed tu nama kedai.just taip enjoybreastfeed kat google seach nnt keluar link ke website kedai tu :)

Raudhah anje said...

Sis fatimah:aah bising skit kan n byk parts. But since hasil yg memuaskan tak kisah sgt bunyi tu. Bleh tukar corong tu dgn spectra ek?

C.e.t.O.t said...

Salam..nak tanye..saya beli rt tapikan corong mcm pendek lah.nipple saya besar dan bila pam, nipple kite akan tertarik kan ke depan..so hujung nipple i tekan hujung corong tu...camner susu boleh keluar x ar sbb mcm tutup lubang ljn

nur ashikin said...

Salam moms jika ada yg berminat nk beli medela freestyle secara ansuran bole la sms sy 0192109592 www.facebook.com/360shoppe

aishah said...

Just nak share, mulai 1june 2013, rumble tuff dah naikkan selling price kepada rm569, kat www.myhafsah.com ada jual rm495 (dapat rumble tuff duo dan free gift: autumnz icepack and autumnz coolerbag). ;)

aishah said...

Starting 1june 2013 rumble tuff naikkan harga kepada rm569, kat Hafsah Collection www.myhafsah.com , ada jual rm495 and dapat free gift autumnz lcepack and coolerbag. ;)